Tort cu fructul pasiunii si frisca

de papabundetot in Torturi, 2 Ian 2015 | 3275 vizualizari

 

De 10 ani incoace,pe 26 decembrie in fiecare an sarbatorim ziua de nastere a lui Mihai,cu toate astea,in verva cumparaturilor de Craciun am uitat sa trec pe lista si sa cumpar cateva ingrediente,asa ca,a trebuit sa fac din ce aveam un tort pt iubi,ca nu era vina lui ca eu am uitat sa cumpar una,alta :) Asa a aparut acest tort cu fructul pasiunii si frisca care, pana la urma a fost chiar un tort extrem de usor si savuros.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 240 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 700 ml frisca lichida
  • 4 buc fructul pasiunii
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar brut
  • 9 foi de gelatina
  • semintele si pastaia de vanilie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru ornat:
  • Fulgi de migdale si fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructul pasiunii si frisca:

Am pus in robot biscuitii si untul si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se raceasca.

Intr-o oala mica am pus la foc frisca lichida cu zaharul,semintele si pastaia de vanilie si le-am lasat la foc mic sa fiarba usor.Am adaugat apoi miezul de la fructul pasiunii,100gr ciocolata alba rupta in bucati,foile de gelatina inmuiate in apa rece si stoarse bine,zeama de la o jumatate de lamaie si am luat oala de pe foc.Am strecurat tot acest amestec printr-o sita fina,pasand bine semintele de la fructul pasiunii,pentru a le scoate toata aroma.Cand amestecul s-a mai racit,l-am adaugat peste blatul de biscuiti  si l-am dat la frigider.

Inainte de a servi tortul,l-am ornat cu fulgi de migdale prajiti usor si cativa fulgi de ciocolata neagra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructul pasiunii si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Timea