Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru ca imi place mult postul TV Paprika,m-am uitat in una din serile trecute la o emisiune a unui domn care face niste minunatii de torturi si prajituri si cand il privesti,asa nu ai cum sa nu vrei sa incerci si tu acasa,asa ca pentru ca m-a atras foarte tare glazura asta “fiarta 7 minute” am zis sa incerc si eu poate ma ajuta sa ma decid ce tort imi fac de ziua mea . Recunosc ca blatul…nu mi-a placut (o sa scriu reteta dar nu va recomand,mai bine faceti dupa o reteta de pandispan,pe care o gasiti tot aici pe blogul meu).
Blat:
Albusurile se bat spuma,apoi se adauga cate un galbenus, pe rand, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta si se pune aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina sau…cu hartie de copt, eu folosesc FINO pentru ca mi se pare cea mai buna alegere. Am copt aluatul in cuptor cam 35-40 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca pe balcon si m-am ocupat de crema in acest timp.
Crema
Se amesteca untul cu branza ricotta si cu zaharul pudra (eu am amestecat cu mixerul) pana cand se formeaza o crema omogena. Intre timp blatul s-a racit, l-am taiat in 2 buc si am adaugat la mijloc crema si l-am dat la rece pana cand m-am ocupat de glazura
Glazura:
Am pus o oala cu apa la foc (pentru a face aburi), cand a inceput sa fiarba, am pus ingredientele de mai sus intr-un castron de inox, am pus castronul deasupra aburilor si am amestecat cu mixerul cam 5 minute …nu chiar 7 pana cand s-a facut o glazura care statea asa cum o asezai. Am scos tortul din frigider si am pus glazura pe el…am aruncat pe el si cativa fulgi de nuca de cocos si am decorat cu capsune.
A fost bun…dar nu faceti blatul dupa reteta de mai sus…mie nu mi-a placut…a iesit parca prea uscat si dens,as fi vrut ceva mai pufos.
Pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult