Tort cu glazura fiarta 7 minute

de papabundetot in Torturi, 16 Iun 2013 | 1393 vizualizari

 

Pentru ca imi place mult postul TV Paprika,m-am uitat in una din serile trecute la o emisiune a unui domn care face niste minunatii de torturi si prajituri si cand il privesti,asa nu ai cum sa nu vrei sa incerci si tu acasa,asa ca pentru ca m-a atras foarte tare glazura asta “fiarta 7 minute” am zis sa incerc si eu poate ma ajuta sa ma decid ce tort imi fac de ziua mea . Recunosc ca blatul…nu mi-a placut (o sa scriu reteta dar nu va recomand,mai bine faceti dupa o reteta de pandispan,pe care o gasiti tot aici pe blogul meu).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 2 cani faina
  • 200 gr zahar tos
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • eu am pus si esenta de visine
  • Pentru crema:
  • 1 cutie 250 gr branza Ricotta (de la Lidl)
  • 200 gr unt
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • putina sare
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura de miere de albine (in reteta bucatarul a folosit sirop de porumb dar…eu nu stiu sa fie la noi asa ceva).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu glazura fiarta 7 minute:

Blat:

Albusurile se bat spuma,apoi se adauga cate un galbenus, pe rand, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta si se pune aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina sau…cu hartie de copt, eu folosesc FINO pentru ca mi se pare cea mai buna alegere. Am copt aluatul in cuptor cam 35-40 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca pe balcon si m-am ocupat de crema in acest timp.

Crema

Se amesteca untul cu branza ricotta si cu zaharul pudra (eu am amestecat cu mixerul) pana cand se formeaza o crema omogena. Intre timp blatul s-a racit, l-am taiat in 2 buc si am adaugat la mijloc crema si l-am dat la rece pana cand m-am ocupat de glazura 

Glazura:

Am pus o oala cu apa la foc (pentru a face aburi), cand a inceput sa fiarba, am pus ingredientele de mai sus intr-un castron de inox, am pus castronul deasupra aburilor si am amestecat cu mixerul cam 5 minute …nu chiar 7 pana cand s-a facut o glazura care statea asa cum o asezai. Am scos tortul din frigider si am pus glazura pe el…am aruncat pe el si cativa fulgi de nuca de cocos si am decorat cu capsune.

A fost bun…dar nu faceti blatul dupa reteta de mai sus…mie nu mi-a placut…a iesit parca prea uscat si dens,as fi vrut ceva mai pufos.

Pofta mare!

 

COMENTARII (4)

papabundetot 1

16.06.2013, 13:12

iri_iri 1

16.06.2013, 14:38

Rocsi 1

16.06.2013, 20:31

Bunnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: