Tort cu iaurt

de Bucataras in Torturi, 25 Apr 2009 | 18763 vizualizari

 

Daniela a trimis fotografiile şi reţeta unui delicios tort cu iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt de fructe de 500 ml(Yogobella),
  • 12 linguri de zahar,
  • 1 compot de fructe
  • 3 pliculete de gelatina alimentara
  • 500 ml frisca(hulala sau meglle,care ii crema de patiserie)
  • 2 blaturi de tort din comert(la pachet sunt 3,folosesti doar 2)
  • fructe pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt:

Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, Intr-o cutie rotunda de plastic sau oala cu diametrul cat blatul se aseaza portocale curatate si taiate rondele sau felii (le asezi dupa preferinte)si peste pui incet cana de compot cu gelatina dizolvata si lasi sa se intareasca cca jumatate de ora, intr-un castron mai mare se pune frisca si se bate bine pana se intareste tare (cu mixerul)apoi se adauga iaurtul amestecat cu zaharul si celelalte 2 pliculete de gelatina dizolvate intro cana de apa si incalzita tare,se amesteca bine tot de jos in sus pana se incorporeaza tot bine, Peste fructele gelatinate se aseaza jumatate din compozitie si jumatate din fructele taiate din compot, apoi se aseaza primul blat de tort si se apasa putin se repeta, la urma sa raman blatul sus, se pune in frigider pana a doua zi cand prin rasturnare va iesi tortul care se poate orna cu frisca pe margini sau se poate servi doar asa.

POFTA BUNA !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu iaurt-0
Tort cu iaurt-1

COMENTARII (8)

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:15

Bya Ralu

Bya Ralu 1

28.02.2013, 05:28

ce tort frumos!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 20:01

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!