Tort cu iaurt si capsuni

de jolygina in Torturi, 28 Oct 2012 | 2843 vizualizari

 

preferatul nostru

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  • un praf de copt
  • crema de iaurt
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina
  • un iaurt de capsuni de 250 g
  • 4 linguri de zahar pudra optional
  • 500 g capsuni
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Eu am facut intr-o forma de silicon margareta

Pregatim pandispanul din cele 3 albusuri de ou, adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit faina si praful de copt. Il coacem, iar intre timp pregatim crema de iaurt

Amestecam iaurtul cu zaharul si 400 g de capsuni care au fost taiate cubulete. Punem gelatina la inmuiat in 100 ml de apa si o desfacem la foc domol dupa 10 minute cat a fost lasata.

Batem frisca spuma apoi adaugam iaurtul cu capsunile si la sfarsit gelatina o incorporam usor de sus in jos

Forma tortul intr-o oala mai inalta. Asffel punem forma de silicon pe fundul oalei si punem jumatate din crema in ea, dupa care taiem blatul de pandispan in 2 si punem o parte peste crema din oala ,apoi restul de crema si la sfarsit punem cealata foaie de pandispan

Punem tortul la rece de pe o zi pe alta ,iar a doua zi il scoatem si il ornam cu capsuni si ciocolata rasa

Va servec cu o felie !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu iaurt si capsuni-0
Tort cu iaurt si capsuni-1
Tort cu iaurt si capsuni-2
Tort cu iaurt si capsuni-3
Tort cu iaurt si capsuni-4
Tort cu iaurt si capsuni-5
Tort cu iaurt si capsuni-6
Tort cu iaurt si capsuni-7
Tort cu iaurt si capsuni-8
Tort cu iaurt si capsuni-9

COMENTARII (15)

adry88

adry88 1

29.10.2012, 10:18

delicios si frumos

Sim0na

Sim0na 1

29.10.2012, 12:47

ce tort bun si frumos!!

jolygina

jolygina 1

29.10.2012, 14:12

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!