Tort cu iaurt si fructe de padure

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 9521 vizualizari

 

Fructele de padure sunt o minunatie! Le ador!

 

INGREDIENTE

  • 200 g capsuni
  • 200 g zmeura
  • 200 g afine
  • 200 g branza de vaci grasa sau ricotta
  • 200 g iaurt cremos
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar brun
  • un plic gelatina
  • un plic tort gelee
  • piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si fructe de padure:

Fructele se spala si se lasa la scurs. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece si se lasa sa se umfle putin.

Capsunile si zmeura se mixeaza cu blenderul impreuna cu zaharul pana se obtine un piure fin. Se pune apoi pe foc pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu gelatina, pana se topeste si se incorporeaza. Se pune craticioara la racit in apa rece.

Se aseaza piscoturile intr-o forma de tort, la baza si pe margini.

Branza de vaci si iaurtul se mixeaza cu piureul de fructe rece, apoi totul se amesteca cu frisca batuta bine. Crema obtinuta se toarna in forma de tort. Se pune la frigider. Dupa o ora-doua se scoate tortul si se aseaza deasupra afinele, apoi jeleul preparat dupa intructiunile de pe plic. Se pune iar la rece 3-4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu iaurt si fructe de padure 121567
retete culinare - Tort cu iaurt si fructe de padure 121568
retete culinare - Tort cu iaurt si fructe de padure 121569
retete culinare - Tort cu iaurt si fructe de padure 121570
retete culinare - Tort cu iaurt si fructe de padure 121571

COMENTARII (21)

Teo 1

22.08.2011, 22:33

racoritor, mananci si tot ai mai manca!

Oana 1

23.08.2011, 09:04

Asa e!

LidiaChivu 1

13.03.2014, 22:06

Un tort de nota 10! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!