Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

de jolygina in Torturi, 25 Mai 2016 | 624 vizualizari

 

Tortul  Luki de ziua lui


 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema de iaurt
  • 500 g frisca lichida
  • 250 g iaurt simplu
  • Pentru jeleu
  • 1kg de capsuni
  • 200 g zahar
  • Un pachet foi de gelatina
  • O lamaie -zeama si coaja
  • Pentru ornat
  • bomboane de ciocolata 250 g 
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu de capsuni:

Pregatim pandispanul facand 2 foi din cate trei ou.

In primul pandispan adaugam cacao iar pe cel de al 2 il lasam simplu .Le punem sa se raceasca apoi ne apucam de jeleu .Curatam capsunile si le pasam apoi adaugam zaharul si zeama si coaja de lamaie si putem pe foc timp de 15 min.intre timp punem gelatina la inmuiat 10 min .cand a inceput sa fiarba capsunile mestecam pana se topeste zaharul. Luam de pe foc lasam sa se raceasca 5 min apoi adaugam gelatina si mestecam pana se topeste toata.

Pregatim frisca apoi incorporam iaurtul usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule

Cu ajutorul unui inel asamblam tortul astfel: pandispanul cu cacao apoi jumatate din crema de iaurt punem apoi 10 min la congelator pentru a se intari putin apoi asezam jumatate din jeleu

Pandispanul simplu insiropam adaugam restul de crema de iaurt apoi iar dam putin la rece adaugam jeleul si lasam la rece cateva ore bune.

Eu am ornat cu ciocolata si bomboane de ciocolata cu jeleu de morcov facute tot de mine .

Pentru marginea tortului am folosit o folie cu bule pe care am topit ciocolata si am lipit o pe marginea  tortului .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu iaurt si jeleu de capsuni 444376
retete culinare - Tort cu iaurt si jeleu de capsuni 444377
retete culinare - Tort cu iaurt si jeleu de capsuni 444379
retete culinare - Tort cu iaurt si jeleu de capsuni 444380

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

25.05.2016, 16:11

foarte bun si de sezon!

jolygina 1

25.05.2016, 18:46

Rocsi 1

26.05.2016, 20:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S