Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

de Andra_Constantinescu in Torturi, 16 Iun 2016 | 4398 vizualizari

 

Cred ca iesea foarte bun tortul asta daca nu adaugam si siropul de fructe, atat la inghetata, cat si la blat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 4 galbenusuri;
  • 200 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml lapte;
  • 450 ml frisca lichida indulcita;
  • 150 g cirese fara samburi + o lingura zahar;
  • 100 g visine fara samburi + doua linguri zahar.
  • Pentru blat:
  • 60 g unt moale;
  • 110 g zahar;
  • 4 albusuri;
  • 1 ou;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g faina;
  • o lingurita de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri lapte;
  • 50 g cirese fara samburi + o lingurita zahar;
  • 50 g visine fara samburi + o lingura zahar.
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine:

Inghetata:

Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.

Se pune o cratita cu putina apa la fiert.

Galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se amesteca cu laptele si 250 ml frisca lichida. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana cand se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu crema din galbenusuri, dupa care se baga la congelator. Inghetata se mixeaza din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata. 

Blat:

Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga zaharul, apoi albusurile, oul si esenta. Se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. La final, se adauga fructele si siropul lasat de acestea. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit, la ultima mixare a inghetatei se adauga in aceasta fructele (eu am adaugat si siropul de la fructe, dar din cauza lui s-au format ace de gheata dupa aceea), apoi se pune inghetata peste blat. Se introduce tava la congelator. Dupa ce inghetata se intareste, se poate decora tortul cu cateva cirese cu codite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Catalina L 1

22.06.2016, 17:00

ce bun este

Rahela Velicu 1

28.06.2016, 21:45

deliciu!

RuxyRux 1

28.06.2016, 22:02

Grozav de bun arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală