Tort cu jeleu de capsuni

de simona72 in Torturi, 26 Feb 2015 | 1921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 1 pachetel de biscuiti BelVita start cu fructe
  • 1 pachet mic de piscoturi (10 bucati)
  • 60 gr unt topit
  • 2 linguri peltea de fructe sau miere http://www.bucataras.ro/retete/peltea-de-fructe-52372.html
  • pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni congelate sau proaspete
  • 40 ml sirop de fructe de padure
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece
  • pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru crema de frisca si mascarpone:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr mascarpone
  • 1 lingura gelatina
  • 50 ml apa rece
  • jumatate din bezea
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de capsuni:

Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava.

Pentru blat: se maruntesc biscuitii si piscoturile in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit si pelteaua. Se amesteca bine pana la incorporarea ingredientelor. Se pune compozitia rezultata in tava imbracata in folie, se distribuie uniform amestecul si se preseaza putin cu dosul unei linguri. Se da tava la frigider pentru o ora.

Pentru jeleul de capsuni: se pun capsunile cu siropul intr-o craticioara. Se pune pe foc craticoara si se lasa pana fierb cateva minute capsunile si sau inmuiat. Se pasireaza capsunile cu robotul vertical pana obtinem un piure fin. Se pune la hidratat gelatina in apa rece si se lasa 10 minute. Se dizolva pe flacara foarte mica si se amesteca pana la dizolvarea completa a gelatinei. Se adauga peste piureul de capsuni, se amesteca si se da la frigider. Se mai amesteca din cand in cand in compozitie si se lasa in frigider doar pana se raceste si nu apuca sa se intareasca.

Intr-un castron se pun albusurile si zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Cateva linguri din bezea se pune intr-o punga, se taie capatul foarte putin si facem cateva moate sau/si forme intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem moatele din bezea la cuptorul incins la 110-120 grade pentru 30 minute. Restul de bezea ramasa o impartim in doua: o parte o adaugam la jeleul de capsuni racit, iar cealalta la frisca mixata spuma si amestecata cu mascarpone. Hidratam  pentru 10 minute 1 lingura gelatina in putina apa rece(aproximativ 50 ml) O punem pe flacara foarte mica pe aragaz si amestecam pana la dizolvarea completa a gelatinei. O lasam sa se raceasca si o adaugam la crema de frisca, mascarpone si bezea.

Pentru asamblare: peste blatul de biscuiti care a stat la frigider o ora, se pune jeleul de capsuni. se da tava la frigider pentru 2 ore, pana s-a intarit jeleul. Se pune apoi crema de frisca si se da rece pentru alte 2 ore. Se pune o folie alimentara peste tort, se rastoarna pe un platou, se indeparteaza toata folia alimentara care a invelit tava, se rastoarna pe platoul de servire, se indeparteaza folia de deasupra si se orneaza cu bezelele facute intre timp. Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

atentie cand turnati crema de frisca peste jeleu. Acesta sa fie bine intarit sa nu se intrepatrunda cremele...

2

coaceti la temperatura mica bezelele sa ramana albe

3

eu nu folosesc coloranti alimentari, dar daca doriti bezelele colorate adaugati putin colorant in bezele...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368697
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368698
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368699
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368700
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368701
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368702
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368703
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368704
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368705
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368706
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368707
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368708
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368709
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368711
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368714
retete culinare - Tort cu jeleu de capsuni 368716

COMENTARII (19)

Ksenya 1

27.02.2015, 10:07

Valclaudia 1

02.03.2015, 06:23

sa ratez eu asa ceva?

mihaelar63 1

05.03.2015, 10:35

Ce finuta tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L