Tort cu jeleu de mure

de Andra_Constantinescu in Torturi, 3 Aug 2016 | 5015 vizualizari

 

N-am putut rezista si am cules si anul acesta mure. Am facut un tort delicios, fara sa mai dau drumul la cuptor. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g biscuiti vanilati;
  • 170 g unt topit.
  • Crema:
  • 250 g zahar;
  • 3 linguri faina, cu varf (70 g);
  • esenta de vanilie;
  • 500 ml lapte;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • Jeleu de mure:
  • 450 g mure;
  • 100 g zahar;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • In plus:
  • cateva mure pentru decor.
  • Diametru inel: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de mure:

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.

Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine. Se pune platoul in frigider.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se amesteca zaharul, faina, esenta de vanilie si laptele intr-un craticior si se fierb pe baie de abur pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca, apoi se amesteca cu crema racita (pe care puteti sa o mai hidratati cu o lingura de lapte rece si sa o mixati inainte de amestecare).

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. 

Se opresc 3-4 linguri de crema pentru decor, iar restul cremei se amesteca cu gelatina si se pune peste blat. Se lasa la frigider pana cand se incheaga bine.

Jeleu de mure:

Murele se spala si se fierb impreuna cu zaharul. Se dau apoi prin sita pentru a strecura siropul (circa 250-300 ml ar trebui sa va ramana). Se lasa sa se raceasca.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu siropul de mure. Se lasa sa se inchege putin.

Se desprinde inelul de pe tort, iar dupa aceea se toarna jeleul, putin cate putin, peste tort.

Se decoreaza tortul cu restul de crema si cateva mure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean