Tort cu jeleu de piersici

de Lau in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 3233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 300 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g iaurt
  • 200 g frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • piersici din compot
  • 125 ml compot de piersici
  • Decor
  • piersici
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de piersici:

Blat:

mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Crema:

intr-un vas se hidrateaza 1 plic de gelatina cu apa cat sa acopere, se dizolva pe baie de aburi, lasam cateva secunde la temperatura camerei.

In alt vas adaugam compotul si o piersica din compot maruntita cu furculita, gelatina si amestecam bine.

Tapetam un bol mai mare cu folie alimentara, adaugam 1/2 din jeleul pregatit si rotim pana acoperim uniform bolul. Dam la congelator cat pregatim crema.

Branza o trecem printr-o sita fina dupa care o amestecam cu iaurtul, zaharul pudra, gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam bine, dam la frigider 10 min dupa care incorporam frisca batuta spuma,

Scoatem bolul din congelator adaugam 1/2 crema, adaugam felii de piersici si jeleu ramas, dam la frigider 30 min dupa care adaugam restul de crema si blatul insiropat.

Dam la frigider cateva ore dupa care il rasturnam pe un  platou,indepartam folia si decoram cu frisca, piersi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra la pahar