Tort cu jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 1 Ian 2013 | 3350 vizualizari

 

Anul Nou sa va aduca multe bucurii, impliniri, sanatate si tot ce va doriti! La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 6 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Pt. crema:
  • 200 ml frisca Hulala
  • 2 lg cacao
  • visine din compot
  • Pt. jeleu:
  • 500 ml suc de visine din compot
  • 2 plicuri jeleu rosu
  • 4 lg zahar
  • Pt. ornat:
  • 200 ml frisca Hulala
  • visine
  • sau orice altceva in functie de imaginatie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de visine:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Se adauga 1 lg de apa si se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul iar apoi se toarna in fir subtire peste albusuri incorporandu-se bine. Faina se amesteca cu praful de copt si cele 2 lg cacao. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor prin miscari de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei.

Jeleul: Pt. jeleu se urmeaza pasii conform instructiunilor de pe plic. Cantitatile sunt pt 2 portii de jeleu facute separat.

Crema: Se scot samburii de la visine si se lasa la scurs. Se bate frisca cu 2 lg cacao.

Asamblare tort: Se ia un blat, se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu zeama din compot de visine, se prepara o portie de jeleu si se toarna peste blat. Se lasa la racit apoi se unge blatul cu jumatate din frisca cu cacao. Se aseaza deasupra visinele fara samburi iar apoi se pune cel de al doilea blat. Se repeta operatiunea cu restul de cantitati. 

Pt. ornat: Se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna si La multi ani!

Inspiratia pt. acest tort a fost Miha. Mersic!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu jeleu de visine-0
Tort cu jeleu de visine-1
Tort cu jeleu de visine-2
Tort cu jeleu de visine-3

COMENTARII (34)

adry88

adry88 1

03.01.2013, 13:16

like

mirela0911

mirela0911 1

05.01.2013, 21:15

Va multumesc tuturor!

mihaelar63

mihaelar63 1

10.01.2013, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!