Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone

de alilianaa in Torturi, 3 Ian 2015 | 1441 vizualizari

 

As putea spune ca este coafat... la cati carlionti are :)) dincolo de acest fapt, eu din acest tort nu mai am..ceea ce inseamna ca a fost bun...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 5 linguri faina ,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de copt,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • zahar vanilat,
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml smantana frisca ( Pilos),
  • 250 g ciocolata,
  • o cutie mascarpone,
  • 4 linguri zahar,
  • putina esenta rom.
  • Jeleul de visine:
  • 250 g visine congelate,
  • 5 linguri zahar,
  • o lingura si jumatate amidon,
  • o lingura unt
  • Ornamente diverse:
  • o tableta ciocolata,
  • cateva visine
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema de ciocolata: intr-o cratita se pune frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata si zaharul si lasam pana se topeste ( fara sa fiarba). Se da la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa ce trece timpul respectiv se scoate, se mixeaza  si se amesteca cu crema mascarpone. In compozitie, in timpul pregatirii se pune putina esenta de rom. 

Jeleul de visine: visinele se scot de la congelator cu o sera inainte. Se paseaza cu blenderul.  Intr-o cratita punem unt, zahar visine  Lasam la fiert. La final se adauga amidonul dupa ce a fost dizolvat in putina apa rece. Mai lasam putin pe foc si dam la rece. 

Siropul: se pune la caramelizat zaharul, fara sa se arda; cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul complet. 

Ornamente de ciocolata: o tableta de ciocolata se pune la topit. Peste ea adaugam o lingurita apa, omogenizam. Cand s-a topit complet, dupa imaginatie, cream forme diferite pe o foaie de copt. Ducem foaia la frigider si dupa ce s-a intarit bine, se desfac de pe hartie si aplicam pe tort. 

 Asamblare: tortul se taoe in trei foi. Se insiropeaza baza, se pune o parte din crema de cicolata, se adauga foaia a doua, se insiropeaza, se pune jeleul de visine, urmeaza foaia a treia, se insiropeaza si se pune restul de crema de ciocolata cu mascarpone.  La final adaugam ,, figurinele" de ciocolata si cateva visine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone 360594
retete culinare - Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone 360595
retete culinare - Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone 360596
retete culinare - Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone 360597
retete culinare - Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone 360598
retete culinare - Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone 360599
retete culinare - Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone 360600

COMENTARII (24)

alilianaa 1

04.01.2015, 15:16

Mirela, Rocsi

katty 1

04.01.2015, 18:57

monik80 1

19.03.2015, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: