Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone

de alilianaa in Torturi, 3 Ian 2015 | 3623 vizualizari

 

As putea spune ca este coafat... la cati carlionti are :)) dincolo de acest fapt, eu din acest tort nu mai am..ceea ce inseamna ca a fost bun...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 5 linguri faina ,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de copt,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • zahar vanilat,
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml smantana frisca ( Pilos),
  • 250 g ciocolata,
  • o cutie mascarpone,
  • 4 linguri zahar,
  • putina esenta rom.
  • Jeleul de visine:
  • 250 g visine congelate,
  • 5 linguri zahar,
  • o lingura si jumatate amidon,
  • o lingura unt
  • Ornamente diverse:
  • o tableta ciocolata,
  • cateva visine
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema de ciocolata: intr-o cratita se pune frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata si zaharul si lasam pana se topeste ( fara sa fiarba). Se da la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa ce trece timpul respectiv se scoate, se mixeaza  si se amesteca cu crema mascarpone. In compozitie, in timpul pregatirii se pune putina esenta de rom. 

Jeleul de visine: visinele se scot de la congelator cu o sera inainte. Se paseaza cu blenderul.  Intr-o cratita punem unt, zahar visine  Lasam la fiert. La final se adauga amidonul dupa ce a fost dizolvat in putina apa rece. Mai lasam putin pe foc si dam la rece. 

Siropul: se pune la caramelizat zaharul, fara sa se arda; cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul complet. 

Ornamente de ciocolata: o tableta de ciocolata se pune la topit. Peste ea adaugam o lingurita apa, omogenizam. Cand s-a topit complet, dupa imaginatie, cream forme diferite pe o foaie de copt. Ducem foaia la frigider si dupa ce s-a intarit bine, se desfac de pe hartie si aplicam pe tort. 

 Asamblare: tortul se taoe in trei foi. Se insiropeaza baza, se pune o parte din crema de cicolata, se adauga foaia a doua, se insiropeaza, se pune jeleul de visine, urmeaza foaia a treia, se insiropeaza si se pune restul de crema de ciocolata cu mascarpone.  La final adaugam ,, figurinele" de ciocolata si cateva visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Marin