Tort cu jeleu de zmeura

de LUK in Torturi, 31 Mar 2013 | 1562 vizualizari

 

Am comandat pentru ziua fetitei mele un tort cu fructe de padure,si pentru ca mai aveam niste zmeura in congelator,am zis sa fac si eu unul..delicios!Acesta este pentru tine mama,te iubesc!

 

INGREDIENTE

Pentru 2 blaturi de tort:

  • 4 oua mari
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 500ml frisca
  • 250gr mascarpone
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 kg zmeura
  • 8 linguri de zahar
  • 20gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de zmeura:

Se face un blat de tort astfel:Albusurile se mixeaza pana obtinem o spum atare,adaugam apoi zaharul si mixam bine.Adaugam galbenusurile,amestecam usor,adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Aceasta o incorporam trepatat,amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Coacem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina cca 45 min,testam cu scobitoarea ,de obicei cand e copt se desprinde de pe peretii formei de copt.

Jeleul de zmeura:

Trebuie pregatit din timp.Zmeura se pune impreuna cu zaharul la fiert ,la foc mic cca 30-40min.Se strecoara apoi prin sita,pasand-o cu o lingurita(sunt tare neplacuti samburii,nu i asa?).Dupa ce am separat o de samburi,hidratam 15 gr de gelatina in cateva linguri din amestecul obtinut.Topim apoi la foc mic si amestecam cu restul de zmeura.Lasam aprox o ora la frigider,altfle va curge.

Mascarponle il amestecam cu zaharul pudra.Mixam bine frisca apoi o amestecam cu mascarpone.Eu am folosit si la aceasta crema gelatina(5gr),pe care am hidratat o in cateva linguri de apa,apoi am topit o la foc mic si am incorporat o in mascarpone.Nu a fost de calitate mascarponele si s-a facut ca o smantana asa ca de teama ca se va scurge crema,am preferat sa folosesc gelatina.

Blatul rece il taiem pe jumatate.Il insiropam dupa gust,eu am caramelizat 4 linguri de zahar si l-am insiropat un pic cu acest sirop.

Nu am imagine mai buna cu sectiunea,l-am dus la mama sa serbam ziua ei si nu am taiat felii prea groase,astea subtirele nu au vrut sa stea in picioare..

Punem peste primul blat jumatate din crema,punem al doilea blat,restul de crema si dam un pic la rece,10-15min.Il scoatem din frigider si turnam jeleul de zmeura.

Ornam dupa plac si inspiratie,eu am ras putina ciocolata si l-am infasurat cu o panglica.

 

TIPS-URI

1

tava de tort are diametrul de 26cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215528
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215529
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215530
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215531
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215532
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215533
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215534
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215535
retete culinare - Tort cu jeleu de zmeura 215536

COMENTARII (14)

LUK 1

02.04.2013, 21:33

multumesc pentru urari!Diana e zmeura..dar merge si cu capsuni

deyutzky 1

27.06.2013, 08:57

La multi ani!!!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 17:25

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21