Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

de _Alina_ in Torturi, 4 Noi 2014 | 9698 vizualizari

 

Recunosc cu mana pe inima ca am o slabiciune pentru zmeura, poate de aceea printre retetele mele veti intalni multe deseturi cu zmeura. :">
Pentru acest tort puteti folosi zmeura congelata daca nu gasiti proaspata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua medii (de tara)
  • 190 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Jeleu de zmeura si iaurt
  • 450 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 135 g iaurt
  • 10g gelatina granulata (Dr. Oetker am folsit eu)
  • 50 ml apa
  • Crema de frisca si iaurt
  • 400 g smantana lichida (30%grasime -Pilos)
  • 60 g zahar
  • 60 g iaurt
  • 10 g gelatina granulata
  • 50 ml apa
  • Crema de mascarpone
  • 400 g smantana lichida
  • 60 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • Pentru insiropat
  • 30 ml sirop concentrat de zmeura amestecat cu 50 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de zmeura si iaurt:

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.

Jeleu de iaurt si zmeura:

 1. Pune 400g zmeura impreuna cu 100g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10-15 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece ca sa grabesti procesul de racire.

2. Hidratezi gelatina in apa si o dizolvi pe baie de aburi.

3. Tapeteazi o tava (17cm diametru) cu folie alimentara.

4.  Mixezi iaurtul cu zmeura racita si cu gelatina.

5. Pune jumatate din compozitia in tava, pune zmeura ramasa intreaga si restul de compozitie.

6. Introdu tava in frigider cel putin 2 ore.

 Crema de frisca si iaurt
ATENTIE!!! Prepari aceasta crema in momentul asamblarii tortului.
1. Hidrateazi gelatina in 50 ml apa si o dizolvi pe bain-marie.
2. Mixezi smantana lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine pufoasa.
3. Inglobezi iaurtul si gelatina in smantana batuta cu ajutorul mixerului.

Asamblare:
1.  Tapeteaza tava (cu fund detasabil) in care ai copt blatul cu folie alimentara.
2. Pune prima felie de blat in tava, insiopezi felia si pui jumatate din crema de frisca si iaurt.

3. Scoti cu grija jeleul de iaurt cu zmeura din forma si il pui peste stratul de crema de frisca apoi adaugi deasupra crema ramasa si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu in frigider cel putin 4 ore.

4. Taie 4 bucati de hartie de copt si lipeste-le pe marginea blatului (ca sa nu murdaresti platoul atunci cand imbraci tortul), pune un platou deasupra si rastoarna tortul cu grija apoi scoate tava usor.

5. Prepari crema de masacarpone mixand smantana lichida rece cu zaharul  pana cand capata volum si devine aerata. Incorporezi apoi mascarponele  cu ajutorul mixerului in frisca.
5. Imbraci tortul in crema de mascarpone si il introduci in frigider pentru cateva ore.
Il ornezi dupa preferinta!

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura