Tort cu kefir

de miremirc in Torturi, 21 Iun 2011 | 5188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg ulei
  • 3 lg apa clocotita
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml kefir
  • 15 g gelatina granule (1 plic si jumatate)
  • 200 ml frisca Hulala, Meggle etc..
  • 150 g ananas
  • 1 borcan ananas (450 g)
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • cirese glasate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu kefir:

  Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

  Omogenizam bine si turnam aceasta compozitie intr-o tava de tort (d=25 cm)unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor cam 25 minute. Verificam cu scobitoarea cand este copt blatul.

 Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2.

Pentru crema : gelatina o hidratam in 150 ml suc de la compot cam 10-15 minute, apoi o punem pe foc foarte mic si amestecam pana se topeste, dar fara a o fierbe.
Mixam kefirul cu zaharul pana se topeste tot zaharul (cam 3-4 minute); lasam deoparte si el se topeste tot; gelatina racorita o turnam in fir subtirepeste kefir, amestecand mereu.

  Intre timp batem frisca tare si o incorporam in kefirul dulce, iar la sfarsit punem si fructele de ananas stoarse de suc.

  Asezam in forma de tort folie alimentara si punem jumatate de blat, apoi turnam crema si peste asezam cealalta jumatate de blat. Lasam la frigider 12 ore .

 Tava de tort scoasa din frigider a doua zi o rasturnam pe un alt platou si decoram.

 Pentru floricelele de ciocolata : punem intr-o punga 50 g ciocolata si o scufundam in apa fierbinte cam 5 minute, apoi scoatem punga din apa fiarta si lasam ciocolata sa se raceasca putin (pana nu mai arde la mana); crestam cu foarfeca un colt de la punga si formam floricelel pe o hartie de copt. dam la frigider pana ornam tortul; eu le-am facut seara si dimineata le-am asezat pe tort.

 Un tort usor de vara, delicios.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu kefir-0
Tort cu kefir-1
Tort cu kefir-2
Tort cu kefir-3
Tort cu kefir-4
Tort cu kefir-5
Tort cu kefir-6
Tort cu kefir-7
Tort cu kefir-8

COMENTARII (21)

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:46

bun

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

01.08.2011, 20:05

arata super

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:32

tare gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!