Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos

de alldaycooking in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 2669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 100 gr unt
  • 6 linguri zahar brun
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 100 gr iaurt Danone
  • 20 gr nuca de cocos rasa
  • 10 gr praf de copt
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • putin ulei
  • Crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba (Milka)
  • 3 linguri lapte
  • Decor: nuca de cocos rasa coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos:

Pentru crema am inclazit ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a fost topita am lasat sa se raceasca putin, apoi am amestecat-o cu mascarpone. Am lasat crema la frigider peste noapte.  

Pentru foi am mixat untul cu zaharul brun, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand bine pentru a le incorpora. Am pus jumatate din cantitatea de faina si am amestecat bine. Am adaugat kefirul, sucul si coaja de lamaie, restul de faina, nuca de cocos si praful de copt si am amestecat cu grija pentru a nu ramane cocoloase. Din aceasta compozitie am luat cateva linguri pentru 3 muffins. Restul compozitiei l-am distribuit in 4 tavi cu diametrul de 18 cm (se poate coace un singur blat si se taie ulterior, dar mie nu-mi prea iasa taiatul egal). Am copt la 180 de grade Celsius pana cand s-au rumenit putin.

Cand au fost coapte foile, le-am scos din tavi si le-am lasat sa se raceasca.   Crema am mixat-o 1-2 minute, apoi am asamblat tortul, acoperind pe rand foile cu crema de ciocolata.

Am decorat cu nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos 204415
retete culinare - Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos 204417

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

14.02.2013, 18:16

foarte bun si pe placul meu!

Sim0na 1

14.02.2013, 18:52

Un tort delicios si racoros!!

Rocsi 1

14.02.2013, 20:19

Foarte bun si cu aroma de lamaie e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55