Tort cu lamaie si glazura

de adela1981 in Torturi, 20 Apr 2012 | 1809 vizualizari

 

Reteta o gasiti si aici www.dottie.ro, eu am facut mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • 1 praf de copt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 10-20 gr unt pentru tava
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-4 linguri zeama de lamaie
  • cateva felii lamaie
  • nuca de cocos verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie si glazura:

 Am mixat untul moale, la temperatura camerei cu zaharul , apoi am adaugat ouale pe rand, mixand dupa fiecare ou. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Am adaugat la compozitie esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie, am mixat bine, apoi am adaugat faina. Eu am optat pentru o forma speciala, am doua, si recunosc ca inca nu le-m folosit :) de acea eram tare curioasa cum ar iesi :).

Am uns forma cu unt, pe fund am pus hartie de copt ( taiata dupa marimea formei ) si am turnat compozitia in forma :) 

Dupa racire se glazureaza, eu am amestecat zaharul pudra cu 2 linguri zeama de lamaie si am ornat cu lamaie si foarte putin cocos verde, pentru aspect. Am copt in cuptorul incalzit, pana ce a trecut testul scobitorii, rezultatul delicios!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu lamaie si glazura 159011
retete culinare - Tort cu lamaie si glazura 159012
retete culinare - Tort cu lamaie si glazura 159013
retete culinare - Tort cu lamaie si glazura 159014

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

20.04.2012, 19:01

ionela2682 1

20.04.2012, 19:10

adry88 1

21.04.2012, 16:17

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55