Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am adus desertul de duminica :)
Blat:
Sirop:
Crema :
Decor:
Blat:
Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana acesta se topeste.
Adauga uleiul,galbenusurile si mixeaza inca 1 minut la viteza mica.
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula cu miscari de sus in jos.
La final adauga coaja de lamaie.
Tapeteaza o forma de tort(26 cm) cu unt si faina sau hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 35 de minute (testul scobitorii)
Lasa blatul la racit si taie-l in 3 pe orizontal.
Sirop:
Fierbe apa cu zaharul si coaja de portocala 3-4 minute.
Strecoara siropul si lasa-l la racit.
Crema:
Bate ouale intregi cu zaharul ,zeama de lamaie si zeama de portocala pe baie de abur pana se ingroasa.
Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de oua si amesteca bine pana se topeste.
Bate frisca cu zaharul vanilat apoi adauga crema de oua si laptele si amesteca usor cu o spatula.
Asamblare:
Blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.
Da tortul la rece pentru minim 5-6 ore(eu l-am lasat peste noapte)
Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza toata suprafata tortului.
Imbraca marginile in frisca si decoreaza dupa plac.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult