Tort cu mac si glazura de lamaie

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 4714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 ou
  • 90 gr unt, plus pentru tava
  • 50 gr zahar
  • 150 gr faina, plus pentru lucru
  • Pentru umplutura si glazura
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie, rasa65 gr stafide
  • 2 linguri coaja de lamaie rasa
  • 30 gr migdale macinate
  • 1 plic glazura de lamaie, preparata comform intructiunilor de pe ambalaj (sau se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac si glazura de lamaie:

Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi.
Coaja rasa de lamaie se amesteca cu oul, untul, zaharul, faina si 1-2 lingurite de apa pana se obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul pe suprafata de lucru, intr-un strat subtire.Se taie 3 cercuri de marimea tavii.

Pentru umplutura, se amesteca macul macinat cu oul si zaharul.Se adauga ciocolata rasa, stafidele, coaja de lamaie si migdalele.
Se aseaza unul din blaturi pe fundul tavii.Se intinde jumatate din umplutura pe blat, apoi se aseaza cel de-al 2-le blat.Se intinde si restul de umplutura si se acopera cu ultimul blat.

Se coace tortul aprox. 1 ora, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.Se aplica glazura de lamaie pe suprafata tortului, se lasa sa se intareasca putin, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata decadent