Tort cu mac si glazura de lamaie

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 2517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 ou
  • 90 gr unt, plus pentru tava
  • 50 gr zahar
  • 150 gr faina, plus pentru lucru
  • Pentru umplutura si glazura
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie, rasa65 gr stafide
  • 2 linguri coaja de lamaie rasa
  • 30 gr migdale macinate
  • 1 plic glazura de lamaie, preparata comform intructiunilor de pe ambalaj (sau se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac si glazura de lamaie:

Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi.
Coaja rasa de lamaie se amesteca cu oul, untul, zaharul, faina si 1-2 lingurite de apa pana se obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul pe suprafata de lucru, intr-un strat subtire.Se taie 3 cercuri de marimea tavii.

Pentru umplutura, se amesteca macul macinat cu oul si zaharul.Se adauga ciocolata rasa, stafidele, coaja de lamaie si migdalele.
Se aseaza unul din blaturi pe fundul tavii.Se intinde jumatate din umplutura pe blat, apoi se aseaza cel de-al 2-le blat.Se intinde si restul de umplutura si se acopera cu ultimul blat.

Se coace tortul aprox. 1 ora, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.Se aplica glazura de lamaie pe suprafata tortului, se lasa sa se intareasca putin, apoi se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mac si glazura de lamaie-0
Tort cu mac si glazura de lamaie-1
Tort cu mac si glazura de lamaie-2
Tort cu mac si glazura de lamaie-3
Tort cu mac si glazura de lamaie-4
Tort cu mac si glazura de lamaie-5

COMENTARII (1)

dentistutza

dentistutza 1

04.05.2010, 18:05

cred ca e f. bun. o sa-l probez in "laborator". felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!