Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Blat - Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Separat in alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si adaugam in fir subtire peste spuma de albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam cu o lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.
Crema de ciocolata - ciocolata o rupem bucatele, adaugam frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care dam la frigider cateva ore sau la congelator o ora. Cand s-a racit o mixam pana devine o frisca pufoasa.
Crema de marshmallos - Marshmallos le topim pe baie de aburi amestecand continuu. Frisca o mixam bine dupa care adaugam marshmallos-urile topite, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Asamblare - asezam prima foaie pe un platou - insiropam - adaugam crema de ciocolata (din care am oprit putin pentru decor) - a 2 foaie- insiropam - 1/2 crema de marshmallos - a 3 foaie - restul de crema marshmallos
Am decorat cu crema de ciocolata si deasupra am adaugat ciocolata cu alune rasa
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult