Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată

de diaconta in Torturi, 21 Iun 2015 | 5244 vizualizari

 

Se ştie că îmi place maxim zmeura şi nu ratez nici o ocazie s-o folosesc mai ales în deserturi.Cu atât mai mult acum când la piaţă se gaseşte zmeură proaspătă.
Iar combinată cu mascarpone şi ciocolată nu poate fi decât un succes garantat.
Oaspeţii mei au spus despre acest tort ca este „the best”.A fost pe placul tuturor,fără excepţii.

 

INGREDIENTE

Blat(tava de 38x25 cm):

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • Sare
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • Vanilie

Budinca de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon alimentar

Crema de mascarpone si ciocolata:

  • 300 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna
  • Zmeura

Crema de zmeura:

  • 200 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 3/ 4 din budinca de zmeura
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura smântâna

Sirop:

  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa

Banda de ciocolata:

  • 80g ciocolata 74% cacao
  • 40 g unt
  • Mai avem nevoie de aproximativ 100 ml frisca pentru ornat , zmeura si ornamente inimioare.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată:

Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici.Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi.

Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca odata pe lungine,obtinând astfel 4 blaturi dreptunghiulare.

 

Am pregatit budinca de zmeura,trei sferturi din ea am folosit-o la crema,iar ce a ramas am pus-o pe unul dintre blaturi.

La fel am pregatit si  mascarponele cu ciocolata alba si frisca,apoi am împartit-o pentru cele doua creme.

O treime am folosit-o pentru crema de zmeura.

Puteti foarte bine sa le pregatiti si separat.

 

Pentru budinca de zmeura am procedat în felul urmator:

Am amestecat zmeura cu zaharul si am pus-o pe foc sa dea un clocot,apoi am trecut-o printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Am amestecat piureul obtinut cu 3 linguri de amidon alimentar si am pus iarasi vasul pe foc,amestecând continuu pâna ce compozitia s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca.

 

Pentru crema de mascarpone,am topit ciocolata alba pe baie de aburi.

Am mixat mascarponele si separat frisca cu smântâna.

Când ciocolata s-a racorit putin ,am turnat în fir subtire peste mascarpone mixând la viteza mica.

La final am încorporat frisca si am lasat la frigider pâna ce am ansamblat tortul.

Pentru crema de zmeura,am procedat în acelasi mod doar ca am adaugat trei sferturi din budinca de zmeura.

 

Pentru sirop,am fiert toate ingredientele si apoi l-am racit.

 

Acum ca toate sunt pregatite,am ansamblat tortul.

Eu l-am ansamblat si dupa aceea l-am rasturnat pe alt platou,dar se poate asambla direct pe platou.

Am însiropat fiecare blat pe masura ce am ansamblat tortul.

Peste primul blat am pus crema de mascarpone si ciocolata si zmeura,apoi cel de-al doilea blat,un strat de budinca de zmeura,crema de zmeura si al treilea blat(am pastrat putina crema de zmeura pentru decor).

Peste acesta am pus iar crema de mascarpone si ciocolata si zmeura.La final cel de-al patrulea blat.

Am mixat frisca pentru decor si am îmbracat tortul cu frisca.

Am pregatit si bordura de ciocolata.

Am taiat  doua bucati de hârtie cât lungimea tortului si cu latime egala cu înaltimea tortului.

Am topit ciocolata împreuna cu untul pe baie de aburi.Am lasat sa se raceasca putin,nu trebuie sa fie prea fluida când o punem pe hârtie.

Am desenat pe hârtie diferite forme cu ciocolata.Am lasat-o sa se întareasca atât cât sa nu curga când ridic hârtia ca s-o lipesc pe laterala tortului.

Am pus banda de ciocolata pe ambele parti ale tortului.

Am pus tortul la frigider iar când ciocolata s-a întarit,am înlaturat hârtia.

Am ornat cu frisca,crema de zmeura,zmeura si ornamente inimioare.

 

 

Poftă bună !!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-0
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-1
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-2
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-3
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-4
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-5
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-6
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-7
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-8
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-9
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-10
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-11
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-12
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-13
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-14
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată-15

COMENTARII (32)

DIANA B

DIANA B 1

05.07.2015, 09:30

Ce minunatie ai facuuut ... , bv Dia , Sa tot savurezi asa ceva , mmmmmmmmm

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

30.05.2016, 11:02

cat de bine arata!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

25.10.2016, 17:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!