Tort cu Matcha si lemon curd

de gospodariu in Torturi, 27 Mai 2016 | 537 vizualizari

 

#farazahar;#greensugar;#greensugarblogger

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul Matcha:
    • 3 galbenusuri ou;
    • 3 linguri indulcitor Green Sugar pulbere;
    • 3 linguri lapte de cocos;
    • 6 linguri faina;
    • 3 albusuri ou;
    • 1 lingura pudra Matcha;
    • 1 lingura fructe Goji;
    Pentru crema de mascarpone:
    • 100g crema mascarpone;
    • 150g crema de cocos;
    • 200g lapte de cocos;
    • 65g indulcitor Green Sugar pulbere;
    • 8g gelatina;
    • 1 lingurita pudra Matcha;
    Pentru lemon curd:
    • 2 oua;
    • 100g indulcitor Green Sugar pulbere;
    • 50ml suc proaspat stors de lamaie;
    • 40g unt la temperatura camerei;
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    Pentru decor:
    • pudra Matcha;
    • indulcitor Green Sugar caramelizat;
    • lamaie;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Matcha si lemon curd:

Prepararea blatului:

De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala.

    Asadar,dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus,vom mixa albusurile spuma tare dupa care vom adauga treptat indulcitorul Green Sugar .

   Dupa incorporarea indulcitorului Green Sugar vom adauga treptat laptele de cocos si galbenusurile unul cate unul.

   La final se adauga pudra de Matcha dizolvata in 2-3 linguri de apa si faina cernuta si se amesteca cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus pana la incorporarea totala.

     Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina,deasupra presarand cateva fructe goji.Se introduce la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.

 Cand este gata se scoate tava,se lasa la racit,iar apoi se desface forma.

 Prepararea cremei mascarpone: Vom incepe prin a hidrata gelatina cu putina apa si apoi o amestecam cu laptele de cocos,dupa care vom pune compozitia pe bain-marie pentru topire. Atentie, nu trebuie sa fiarba!

Separat intr-un vas mixam crema mascarpone cu indulcitorul Green Sugar,apoi  adaugam crema de cocos,pudra de Matcha si laptele de cocos cu gelatina racit.

Prepararea lemon-ului curd: Intr-o oala de inox mai mica vom amesteca ouale,indulcitorul Green Sugar,coaja si sucul de lamaie cu ajutorul unui tel. Compozitia pe pune pe bain-marie si se amesteca fara oprire pana cand crema se ingroasa si arata ca o smantana groasa.

Se da deoparte vasul si se adauga untul taiat cubulete,dupa care se amesteca crema pana se topeste. Crema se va ingrosa si se va intari pe masura ce se raceste.

Asamblarea tortului:

In tava cu pereti detasabili vom monta tortul cu matcha si lemon curd.Vom aseza blatul cu matcha,vom pune crema de mascarpone si lapte de cocos,iar apoi vom nivela cu ajutorul unei spatule.Tava o introducem la frigider pentru 20 minute,dupa care o scoatem si turnam si lemon curd-ul niveland si bagand la frigider pentru inca 20 minute.

La final tortul se pudreaza cu pudra Matcha si se decoreaza cu indulcitor Green Sugar caramelizat.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu Matcha si lemon curd-0
Tort cu Matcha si lemon curd-1
Tort cu Matcha si lemon curd-2
Tort cu Matcha si lemon curd-3
Tort cu Matcha si lemon curd-4
Tort cu Matcha si lemon curd-5
Tort cu Matcha si lemon curd-6
Tort cu Matcha si lemon curd-7
Tort cu Matcha si lemon curd-8
Tort cu Matcha si lemon curd-9
Tort cu Matcha si lemon curd-10
Tort cu Matcha si lemon curd-11
Tort cu Matcha si lemon curd-12
Tort cu Matcha si lemon curd-13
Tort cu Matcha si lemon curd-14
Tort cu Matcha si lemon curd-15
Tort cu Matcha si lemon curd-16
Tort cu Matcha si lemon curd-17
Tort cu Matcha si lemon curd-18
Tort cu Matcha si lemon curd-19
Tort cu Matcha si lemon curd-20

COMENTARII (7)

-Licurici- 1

28.05.2016, 13:54

Foarte fain!

Rocsi 1

29.05.2016, 20:44

Cred ca este tare racoros!

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:27

frumos si tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04