Tort cu menta

de Oana in Torturi, 23 Sep 2012 | 2729 vizualizari

 

Din campania promotionala Dr. Oetker "Imbogateste aromele toamnei", am facut acest tort senzational, foarte racoros si usor de realizat. Am primit toate bunatatile de la Dr. Oetker si ne-am mobilizat we acesta. Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești. Mai multe detalii despre campanie puteti vedea pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker,
  • 125 ml ulei,
  • 125 ml apă,
  • 220 g făină,
  • 30 g cacao Dr. Oetker,
  • 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker.

Pentru cremă:

  • 500 ml smântână dulce
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
  • 2 linguriţe Esență de mentă Dr. Oetker.

Pentru decor:

  • 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker,
  • 150 ml lapte rece
  • fulgi de ciocolată
  • câteva frunze de mentă.

Pentru sirop

  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 10 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta:

 Pentru blat, se amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se presara apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic, 45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate apoi blatul din forma si se lasa la racit pe un grilaj.

Intre timp se prepara siropul si se lasa la racit.

Pentru crema, eu am folosit 300 g iaurt grecesc si 200 g frisca lichida. Le-am batut bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat cacao si esenta de menta. Se lasa crema la rece.

Cand blatul s-a racit, se taie in trei, se insiropeaza bine, apoi se umple cu crema de menta.

Pentru decor, se prepara spuma de frisca dupa instructiunile de pe plic, apoi se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frunzulite de menta.

Este minunat!

Multumim Dr. Oetker!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu menta 178975
retete culinare - Tort cu menta 178976
retete culinare - Tort cu menta 178977
retete culinare - Tort cu menta 178978
retete culinare - Tort cu menta 178979
retete culinare - Tort cu menta 178980
retete culinare - Tort cu menta 178981
retete culinare - Tort cu menta 178982

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:32

Oana 1

24.09.2012, 23:17

Ma bucur ca va place!

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: