Tort cu menta

de Valclaudia in Torturi, 27 Iul 2014 | 1096 vizualizari

 

va invit la o feliuta de tort super racoritor...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 500 gr. branza dulce de vaci (crema, de la Pilos)
  • 200 gr. smantana 20% grasime (de la Pilos)
  • 1 plic gelatina alimentara (hidratata in 50 ml apa rece)
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de menta (Dr.Oetker)
  • 4 linguri tapioka (fiarta in 300 ml apa)
  • 100 gr. ciocolata alba (topita in 100 ml lapte)
  • 1/2 lingurita colorant alimentar verde

Sirop:

  • 150 gr. zahar
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 150 ml apa

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 75 ml lapte
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta:

Pentru blat:

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem albusurile spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar tos;

-separat mixam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar tos, praful de copt, pudra de cacao;

-adaugam apa minerala lingura cu lingura, apoi pe rand cate putina spuma de albus+ 1 lingura de faina cernuta, pana incorporam toate cantitatile. (pentru aceasta etapa renuntam la mixer si ne ajutam de o lingura de lemn);

-ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam blatul in tava, coacem blatul la temperatura moderata,folosind functia de coacere cu ventilatie (165 grade, 35 minute). Dupa acest timp facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor atunci cand este copt.

-lasam blatul la racit pana a doua zi.

Pentru sirop:

-punem apa+zaharul+1 lingurita esenta de menta la foc intr-un ibric pana clocoteste si se topeste zaharul. Lasam la racit.

Pentru crema:

-topim 100 gr. ciocolata alba intr-o craticioara in 100 ml lapte. Adaugam colorant verde pana obtinem nunata dorita.Dam deoparte sa se raceasca;

-fierbem 4 linguri granule tapioka in 300 ml apa pana se ingroasa.Dam deoparte sa se raceasca;

-hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Punem apoi vasul pe baie de aburi pana devine gelatina lichida. Lasam sa se raceasca.

-cand toate amestecurile de mai sus sunt reci, facem crema;

-crema de branza de vaci se amesteca cu 200gr. zahar pudra, 200 gr. smantana,2-3 lingurite esenta de menta, gelatina hidratata, ciocolata topita si tapioka fiarta. Obtinem un amestec cremos, destul de moale.

Pentru glazura:

- topim 100 gr. ciocolata neagra+100 gr. ciocolata cu lapte in 100 ml lapte, intr-o craticioara la foc mic. Dam deoparte,adaugam 1 lingurita esenta de menta.

Asamblarea:

-taiem blatul in doua;

-insiropam ambele jumatati de blat;

-asezam una din partile blatului in forma cu inel, ca baza a tortului;

-turnam 3/4 din crema peste blat, asezam cea de-a doua foaie a blatului;

-punem restul de crema si dam tortul la rece pana a doua zi;

-indepartam inelul,decoram tortul cu glazura obtinuta din topirea celor doua tipuri de ciocolata in lapte+ putina esenta de menta, apoi cu bombonele colorate;

Dam din nou tortul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu menta-0
Tort cu menta-1
Tort cu menta-2
Tort cu menta-3
Tort cu menta-4
Tort cu menta-5
Tort cu menta-6
Tort cu menta-7
Tort cu menta-8
Tort cu menta-9
Tort cu menta-10
Tort cu menta-11
Tort cu menta-12
Tort cu menta-13
Tort cu menta-14
Tort cu menta-15
Tort cu menta-16
Tort cu menta-17

COMENTARII (11)

Rocsi 1

27.07.2014, 21:59

Delicios. Vreauuuu!

MOKUSKA 1

28.07.2014, 07:12

Si eu vreau, ador crema cu menta

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04