Tort cu menta si mascarpone

de cristina1985 in Torturi, 16 Aug 2014 | 2869 vizualizari

 

Se face cu sirop de menta.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 100 gr ciocolata+300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 150-200 gr mascarpone
  • 6 lg sirop de menta
  • 150 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta si mascarpone:

Blatul : Separam albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul se topeste impreuna cu ciocolata. Se lasa la racit.

Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata (100 gr )racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma, amestecand usor. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam. Turnam copozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu timp de aprox. 20 minute. Lasam la racit in cuptor.

Crema: Frisca se mixeaza. Se adauga siropul de menta si mascarpone si se amesteca.

Glazura:Se topeste ciocolata (300 gr) in lapte. Se lasa la racit cateva ore (4ore), pana se ingroasa. Dupa aceea se poate pune pe tort.

Se pune blatul pe o farfurie, se aseaza crema de menta , iar deasupra se toarna glazura de ciocolata.Se tine la fridider cateva ore (8 ore-12 ore-de preferat peste noapte).

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu menta si mascarpone-0
Tort cu menta si mascarpone-1
Tort cu menta si mascarpone-2

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

17.08.2014, 18:14

racoritor cu menta

Andreea Caroline 1

21.08.2014, 15:55

Bun

cristina1985 1

04.12.2014, 19:00

Glazura se poate face cu ciocolata cu menta. E mai racoritor.Puteti pune mai putin lapte daca vreti o glazura mai groasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41