Tort cu mere

de Catalinaflorea in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 4061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • 150 g zahar brun
  • dulceata de prune
  • o mana de nuci
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura de zahar,scortisoara,rom si apa pentru sirop(cam o cana de apa)
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu dulceata si nuci, apoi se dau 20-25 minute la cuptor la 180 grade. Albusurile se bat spuna cu un praf de sare apoi se pune zaharul cate o lingura pe rand, se adauga coaja de lamaie, laptele si uleiul apoi cate un galbenus pe rand. La sfarsit se adauga faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna peste mere si se da la cuptor pentru 40 minute. Lingura de zahar se amesteca cu scortisoara si se lasa la caramelizat,peste se toarna apa si o esenta de rom.Cand e gata tortul, se lasa la racit pe jumatate si se toarna siropul deasupra(in tava de copt)se lasa apoi la racit complet (peste noapte cine rezista, e chiar mai bun)si se rastoarna pe o farfurie.Se orneaza cu frisca si cu nuca macinata. Deasupra o sa fie mai moale, precum crema de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars