Tort cu mere intregi

de sandytza in Prajituri, 15 Iun 2009 | 72536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere
  • 2 linguri zahar de pus peste mere
  • 4 linguri zahar pestru caramel
  • 7 lingurite de dulceata de capsuni
  • Blat 4 oua 75 gr zahar 75 gr faina 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi:

Se face caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja ,se scot samburii si se pun in tava acoperind toata tava.In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar. Sebaga la cuptor 200 grade pana merele sunt coapte si moi.

Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul.

Se separa oule, albusurile se bat spuma , iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt.


Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri , se amesteca bine si se adauga treptat faina.


Cand merele sunt coapte bine , se scot din cuptor si se toarna amestecul de oua cu faina si zahar care s-a preparat intre timp.

Se baga la cuptor inca 35-40 minute ,180 grade .

Cand se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit si se intoarce pe un platou.

Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il las asa pentru ca imi placea aspectul.



 

COMENTARII (32)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:14

ylen 1

24.09.2011, 20:15

aspectul este nemaipomenit!!!!! an citeva momente voi gusta si eu din al meu.felicitari

Bya Ralu 1

17.06.2013, 21:46

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27