Tort cu mere intregi

de sandytza in Prajituri, 15 Iun 2009 | 76600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere
  • 2 linguri zahar de pus peste mere
  • 4 linguri zahar pestru caramel
  • 7 lingurite de dulceata de capsuni
  • Blat 4 oua 75 gr zahar 75 gr faina 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi:

Se face caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja ,se scot samburii si se pun in tava acoperind toata tava.In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar. Sebaga la cuptor 200 grade pana merele sunt coapte si moi.

Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul.
Se separa oule, albusurile se bat spuma , iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt.

Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri , se amesteca bine si se adauga treptat faina.

Cand merele sunt coapte bine , se scot din cuptor si se toarna amestecul de oua cu faina si zahar care s-a preparat intre timp.
Se baga la cuptor inca 35-40 minute ,180 grade .
Cand se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit si se intoarce pe un platou.
Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il las asa pentru ca imi placea aspectul.
 

COMENTARII (32)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:14

ylen

ylen 1

24.09.2011, 20:15

aspectul este nemaipomenit!!!!! an citeva momente voi gusta si eu din al meu.felicitari

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.06.2013, 21:46

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!