Tort cu mere si crema de zahar ars

de mihaelar63 in Torturi, 5 Iul 2010 | 11939 vizualizari

 

Mare pofta imi era de tortul asta , cum nu l-am facut de mult timp si eu nu ma prea inghesuiesc sa fac dulciuri , am cam uitat cantitatile , asa ca ii multumesc frumos la Miha , la care am tras cu ochiul ,, sarut-mana''

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar ars [ ptr glazurare ] 
  • mere  
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri miez nuca
  • 4 linguri dulceata capsuni
  • esenta rom
  • 6 oua + 6 linguri zahar+ 600 ml lapte + 2 zahar vaniliat [ ptr. crema ]
  • 6 oua + +6linguri zahar + 6 linguri faina + 1 praf de copt + coaja lamaie
  • frisca
  • fulgi migdale
  • kiwi
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

  1. intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa .
  2. merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor pana se inmoaie.
  3. se amesteca intr-un vas cu telui 6 oua intregi + 6 linguri zahar +600 ml lapte +zahar vaniliat , se toarna peste mere si se mai lasa inca 20 minute la cuptor .
  4. intre timp se face blatul din 6 albusuri batute spuma cu putina sare + galbenusurile frecate cu 6 linguri de zahar la care se adauga amestecand usor faina si coaja de lamaie ; se toarna compozitia peste mere si crema si se lasa pana se coace [ aprox30 min ]
  5. scoateti tava din cuptor si intoarceti-o pe un platou , scoateti tava doar cand tortul s-a racit complect [ eu am scos-o doar adoua zi ]
  6. decorati dupa preferinta , eu am decorat cu frisca , fulgi de migdale , kiwi , visine din visinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.07.2010, 21:36

va multumesc de aprecieri
tortul final doar jumatate a fost decorat , cealalta jumatate s-a ,,topit'' si fara decor

mena29 1

08.07.2010, 22:05

Ce bine-mi pare ca am mai gasit putin si eu

Bunica 1

14.07.2010, 18:27

Ce tarziu am ajuns !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas