Tort cu mere si mascarpone

de ela in Torturi, 28 Noi 2010 | 33153 vizualizari

 

delicios,delicios si iar delicios....nu te mai saturi....

 

INGREDIENTE

pt blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 1plic zahar vanilat
pt crema de mascarpone:
  • 400 gr mascarpone(se poate pune si numai 250gr),
  • 200 ml frisca lichida,
  • 60 gr zahar pudra cu gust de vanilie,
pt crema de mere:
  • 2 plicuri gelatina alba,
  • 350gr apa,
  • 3 linguri zahar pt gelatina,
  • 1kg mere,
  • zeama de la 1lamaie,
  • coaja de la o lamaie,
  • 3 lingurite de migdale,
  • 100gr zahar,
pt ornat:
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si mascarpone:

BLAT:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna aluatul in ea.Se da la cuptor 30minute,pana se coace frumos blatul.Se scoate si se lasa sa se raceasca.

CREMA DE MERE:

Se rade coaja de la lamaie si se pastreaza.Stoarcem bine lamaia si pastram sucul.

Curatam merele si le taiem felii subtiri,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul,amestecand usor din cand in cand,sa nu se sfarame merele,pana lasa zeama din ele.Adaugam coaja de lamaie si esenta de migdale.

Plicurile de gelatina cu 3linguri de zahar le amestecam si completam cu apa,punem pe foc sa dea cateva clocote.

Oprim focul la mere si adaugam gelatina,amestecand usor.

CREMA MASCARPONE:

Batem frisca bine,adaugam  zaharul pudra si crema de branza mascarpone,amestecand usor.

Scoatem blatul din forma,dam hartia de pe fund jos si il asezam pe o farfurie,punand marginile formei inapoi.Turnam crema de mere peste blat si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi ungem cu crema de mascarpone si presaram fulgii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (96)

mamaieelena 1

02.12.2010, 21:00

delicios tort si frumos ornat dar la o felie ma inscriu si eu de pe acum ca din cate am inteles ai vrea sa incerci si cu alte fructe????? deci nu uita voi fi prima de pe acum!

ela 1

06.12.2010, 00:36

mamaieelena,am facut intre timp,te invit la o feliuta

Cris2711 1

08.10.2011, 12:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere caramelizate, cu frisca