Tort cu mere si scortisoara

de Satisfyyourcravings in Torturi, 2 Noi 2012 | 1843 vizualizari

 

Acest preparat se mai numeste si "tort pentru ceai" pentru ca de obicei, insoteste ceaiul negru de dupa-amiza.

 

INGREDIENTE

  • 65 de grame de unt
  • un ou
  • o cana de faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar alb
  • gem de caise
  • esenta de vanilie
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita pudra de cuisoare
  • un mar (e posibil sa aveti nevoie de doua in functie de diametrul tavii)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si scortisoara:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti/ fund detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt. Am folosit o forma de tort cu diamentrul de 23 de cm.

Untul se amesteca cu oul, zaharul, vanilia, cuisoarele si scortisoara pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in mix jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de lapte si se amesteca din nou pana la omogenizare. Apoi se adauga restul de faina si de lapte si se amesteca din nou.

Se indeparteaza cotorul si semintele marului  si se taie in felii cat mai subtiri. Se aseaza pe fundul tavii circular incepand din centru spre margini astfel incat tot diametrul tavii sa fie acoperit cu felii de mar. 

Se toarna aluatul in forma si se introduce la cuptor unde va sta pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa sa se raceasca putin in forma, apoi se rastoarna pe un gratar din metal. Se indeparteaza hartia de copt pentru a expune feliile de mar ce se afla pe suprafata superioara a tortului.

Gemul de caise se incalzeste putin, apoi, cu o pensula din  silicon, se intinde pe toata suprafata tortului. 

 

COMENTARII (23)

adry88 1

03.11.2012, 14:54

minunat

Mihaela11_jo 1

03.11.2012, 15:47

Foarte apetisant

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 12:18

suuper fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D