Tort cu mere si zahar caramelizat

de Mama_Lizica in Torturi, 31 Dec 2009 | 5998 vizualizari

 

E o reteta light, se prepara usor, e delicioasa si racoritoare. A, si ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 9 linguri zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g frisca
  • 2 linguri ulei
  • 4 cuburi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si zahar caramelizat:

6 linguri de zahar se caramelizeaza, cu grija, sa nu devina maroniu (deci amar) zaharul. Cand e lichefiat, se tapeteaza peretii cratitei cu el si se lasa la racit. Intre timp, se rad merele. Se pun peste zaharul caramelizat si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit. Cat stau ele acolo, faci blatul, care e clasicul blat de tort (pandispan): separi albusurile de galbenusuri, bati spuma albusurile cu 3 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, la final, faina, presarata in ploaie. Scoti merele, le lasi 5 minute, sa mai iasa aburul, apoi torni aluatul peste ele si dai la cuptor 10-15 minute, pana trece testul scobitorii (infigi o scobitoare in centru si, daca nu mai ramane aluat pe ea cand o scoti, e gata). Cand e gata, scoti si lasi 10 minute. Dupa aceea, rastorni blatul pe un platou (merele vor fi in sus), nivelezi, daca e nevoie, merele si lasi sa se raceasca de tot. Il imbraci in frisca si presari ciocolata rasa pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

Daca faci intr-o forma de tort mai mare, ai grija la cantitati: blatul nu trebuie sa fie foarte umflat, deoarece va da impresia ca e mult aluat in comparatie cu merele.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mere si zahar caramelizat 13023
retete culinare - Tort cu mere si zahar caramelizat 13024

COMENTARII (1)

Teo 1

01.01.2010, 19:04

cat sunt astazi de satula ,tot as manca o ''portioara''.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27