Tort cu mere, visine si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 3 Oct 2010 | 28007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de zahar ars :
  • 1 cana zahar
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 kg mere
  • 1 canuta cu visine fara samburi
  • Ornare :
  • 1 plic praf de crema de vanilie cu preparare la rece
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, visine si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa. Cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare  se toarna intr-o tava 25/35 cm.

Merele se curata de coaja si se taie feliute mici. Se pun peste caramel si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 15 minute. Apoi se adauga peste mere visinele.

Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se pun esenta de vanilie,  laptele rece si se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna peste mere si visine. Se da la cuptor.

Intre timp se prepara compozitia pentru blat : se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si esenta de vanilie . Se amesteca cu spuma de albusuri, apoi se adauga faina si praful de copt. Se toarna peste crema de zahar ars bine inchegata si se mai da la cuptor pentru 20-25 de minute. Se da prajitura la rece in tava pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu crema preparata din praf, lapte si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, visine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe