Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
BLAT
SIROP
CREMA
Pt ornat
Pt blat
am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.
Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min.
SIROPUL:
apa cu zaharul le-am pus la fiert cam 30 min,cand s-a mai racit am adaugat esenta.
Intre timp m-am apucat de crema:
am pus laptele ,zaharul,margarina si am lasat sa dea in fiert . Am inchis focul si am pus pliculetul de gelatina si galbenusurile si am mixat repede la viteza mare.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am adaugat in compozitia de lapte dar dupa ce s-a racit bine si tot acum am pus si whisky si esenta de lamaie.
Blatul o data copt si racit l-am taiat si l-am insiropat .
Intr-un vas am pus folie alimentara si am pus o parte de blat si jumatate din compozitie si iar o parte de blat si restul de compozitie.
Am pus si ultima foaie si am acoperit bine cu folie si am dat la rece cam o ora jumatate
Frisca am batut-o bine pana s-a intarit.
Am scos tortul si l-am asezat pe platou dupa care l-am ornat.
Cam atat ... pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult