Tort cu moatze colorate

de mihaelaM in Torturi, 24 Apr 2011 | 4713 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 oua
  • 1cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao

SIROP

  • 700 ml apa
  • 2cani zahar
  • 1esenta rom

CREMA

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 1cana zahar
  • 1pac margarina(250gr)
  • 1esenta vanilie
  • 1plic gelatina
  • 2 pliculete vanilie
  • 50 ml whisky

Pt ornat

  • 250 ml frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu moatze colorate:

Pt blat

am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.

Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min.

SIROPUL:

apa cu zaharul le-am pus la fiert cam 30 min,cand s-a mai racit am adaugat esenta.

Intre timp m-am apucat de crema:

am pus laptele ,zaharul,margarina si am lasat sa dea in fiert . Am inchis focul si am pus pliculetul de gelatina si galbenusurile si am mixat repede la viteza mare.

Albusurile le-am batut spuma tare si le-am adaugat in compozitia de lapte dar dupa ce s-a racit bine si tot acum am pus si whisky si esenta de lamaie.

Blatul o data copt si racit l-am taiat si l-am insiropat .

Intr-un vas  am pus folie alimentara si am pus o parte de blat si jumatate din compozitie si iar o parte de blat si restul de compozitie.

Am pus si ultima foaie si am acoperit bine cu folie si am dat la rece cam o ora jumatate

Frisca am batut-o bine  pana s-a intarit.

Am scos tortul si l-am asezat pe platou dupa care l-am ornat.

Cam atat ... pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu moatze colorate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars