Tort cu morcovi

de mary993 in Torturi, 22 Sep 2013 | 2810 vizualizari

 

Cunosc putine prajituri care se gatesc cu legume.Aceasta e o reteta minunata.se gateste putin diferita in varianta italiana dar, eu o prefer pe cea suedeza.
V-o recomand!!

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 4,5dl morcovi rasi prin razatoarea mica
  • 3 oua
  • 3 dl zahar
  • 3 dl faina
  • 1lg vanilie pudra\|zahar vanillat
  • 3 lingurite praf drojdie
  • 1,5 lg scortisoara
  • 1 lg karemuma (cardemomo)
  • 1 jum.lingurita ghimbir
  • putina sare
  • 1,5 dl ulei de floarea soarelui sau margarina topita lasata la rece
  • putin unt si pezmet pentru a unge tava

Pentru crema :

  • 60 gr.unt
  • 2\4 dl zahar pudra (puneti cate putin sa nu o faceti prea dulce.o faceti dupa cum va place)
  • 1 lg.zahar vanillat
  • 1 lamaie rasa
  • 100 gr.branza philadelphia
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcovi:

Se bat cele 3 oua cu tot cu galbenu, bine la urma zaharul,apoi intr-un lighenas aparte se amesteca cu o lingura faina,vanilia,drojdia praf,scortisoara,cardemuma,ghimbirul si sarea.

Odata ce ouale si zaharul sunt batute bine se pune cate o lingura din toata compozitia din lighenas si se bate pana ce am varsat-o pe toata.se pune uleiul sau margarina topita si la urma de tot morcovi rasi.(eu pun foarte foarte multi morcovi cred ca 600gr caci imi ramane blatul mai moale si e mai gustos).

Se unge tava cu unt si se da cu pesmet sa se dezlipeasca usor cand e coapta.Se lasa la cuptor la 150° timp de 45'min.(la mine a stat o ora si 15' asta ptr. ca nu am un cuptor asa bun dar voi verificati cu scobitoarea).

Odata racit tortul se bate la mixer untul,zaharul,lamaia rasa si branza philadelphia si se glazureaza tortul..Si aici puteti dubla portia .E gustos!!

 

 

 

COMENTARII (10)

karla 1

22.09.2013, 13:10

Panacris 1

22.09.2013, 14:11

Rocsi 1

22.09.2013, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59