Tort cu mousse alb si fructe de padure

de deliciousflavours in Torturi, 20 Apr 2012 | 8670 vizualizari

 

Faptul ca imi place, iubesc, ador :) Tortul Mousse (cel cu 3 feluri de ciocolata) stiti deja...acum am facut o combinatie intre 3 lucruri preferate si anume: blat ciocolatos, mousse si fructe acrisoare ♥ Join me, sa vedem ce a iesit!

P.S. Weekend placut!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 120 gr ciocolata
  • 120 gr unt/margarina
  • 130 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 2 foi gelatina
  • 275 ml frisca
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • 300 gr fructe de padure (congelate)
  • 3 linguri zahar
  • 1+ ½ foaie gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse alb si fructe de padure:

Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta ( care va fi de consistenta unei crème mai dense) o turnam intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute. Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu putina zeama de compot (la alegere).

Pentru mousse procedam astfel: incalzim smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit, pe care le-am inmuiat in prealabil in apa rece, pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata

Intindem mousse-ul de ciocolata alba si lasam la rece pana pregatim jeleul de fructe de padure.

Punem fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minte. Separam fructele de zeama pe care o lasa, le punem in blender si mixam putin cat sa se “sparga” fructele. Lasam sa se raceasca putin, adaugam putin din zeama pe care am separat-o initial si pregatim gelatina ca pentru mousse (vezi mai sus). Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste mousse-ul alb.

Dam din nou la rece cel putin 1 ora. Va spun sincer ca am rezistat cu greu acestei ore, dupa care am savurat cu placere combinatia de dulce cu acrisor, care este dementiala! ♥

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mousse alb si fructe de padure 159145
retete culinare - Tort cu mousse alb si fructe de padure 159146
retete culinare - Tort cu mousse alb si fructe de padure 159147
retete culinare - Tort cu mousse alb si fructe de padure 159148
retete culinare - Tort cu mousse alb si fructe de padure 159149
retete culinare - Tort cu mousse alb si fructe de padure 159150
retete culinare - Tort cu mousse alb si fructe de padure 159151

COMENTARII (29)

jolygina 1

22.04.2012, 11:19

super

deliciousflavours 1

22.04.2012, 19:07

aziz, mamaie, jolygina: va multumesc si va

popadan093 1

21.04.2014, 13:40

Ciocolata topita pentru blat când se pune, înainte sau după incorporarea fainei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S