Tort cu mousse de afine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 17 Ian 2015 | 1288 vizualizari

 

Am facut acest tort de ziua onomastica a sotului meu,dar si la implinirea unui an de blogging.La multi ani,Ionel! Cat despre blog,am 272 de retete,si peste 31000 vizitatori unici.Nu e mult,dar tinand cont ca fac totul din pasiune si din dorinta de a aduce in actualitate retete demult uitate,sunt multumita.
Dar sa trecem la tortul nostru.Este un tort fructat,foarte usor si racoros,numai bun dupa atea sarbatori in care s-au mancat numai prajituri cu creme.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 8oua,
  • 8ling zahar,
  • 8ling faina,
  • 1praf sare,
  • 1praf de copt.
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 1plic budinca de vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 4ling zahar,
  • 1plic gelatina,
  • 500ml fisca.
  • Ingrediente mousse de afine:
  • 400gr gem/dulceata de afine,
  • 500ml frisca.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de afine:

Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in continuare,pana se topeste.

Se adauga galbenusurile,mestecand incet,cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia de coace in tava tapetata cu hartie de copt aprox.20-30min.Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca. Intre timp se fac cremele.Budinca de vanilie se fierbe cu zaharul si laptele pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Gelatina se hidrateaza si se adauga in budinca racorita.Frisca se bate si se adauga budinca rece. Gemul de afine se fierbe un pic cu o lingura de zahar si un pic de apa.Dupa ce s-a racit se adauga in frisca batuta. Blatul racit se taie in doua pe orizontala.

Se face un sirop din 100ml apa,1 ling zahar si esenta de vanilie.Cu acest sirop se insiropeaza blaturile.Pe blatul de la baza se pune crema de vanilie si se da la rece cateva minute.Peste aceasta se pune mousseul de afine.

Se acopera cu al doilea blat si se imbraca totul in frisca.

 

COMENTARII (7)

mirela0911

mirela0911 1

18.01.2015, 10:14

Bun tort!

marcela1979

marcela1979 1

18.01.2015, 11:29

delicios tort

Teo

Teo 1

18.01.2015, 20:51

Cat gust dau afinele in crema aceasta...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!