Tort cu mousse de ciocolata

de AncaAly in Torturi, 15 Aug 2011 | 3706 vizualizari

 

Tort cu mousse de ciocolata, un adevarat deliciu

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • Mousse ciocolata neagra:
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 ciocolati (300g): una cu lapte, una amara
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
  • Mousse ciocolata alba:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Preparare tort cu mousse de ciocolata:

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura de apa. Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga cate putin peste galbenusuri. Albusurile se bat spuna separat si se adauga peste compozitia anterioara, amestecandu-se de sus in jos. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu faina si se da la cuptor. Se verifica cu scobitoarea daca este copt.

Mousse: (se procedeaza la fel pt amandoua) Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece. Frisca lichida se da in clocot la foc mic. Se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Se adauga foile de gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.

Blatul de taie in 3. In tava in care s-a copt se aseaza primul blat apoi se toarna mousse-ul de ciocolata neagra. Se adauga al doilea blat si se toarna mousseul de ciocolata alba, iar apoi se aseaza ultimul blat. Se da la frigider pana se intareste.

Tort cu mousse de ciocolata se scoate din forma si se orneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de ciocolata-0
Tort cu mousse de ciocolata-1

COMENTARII (21)

MIUTA

MIUTA 1

18.08.2011, 17:23

Excelent arata

AncaAly

AncaAly 1

18.08.2011, 20:42

ms Miuta

mamaieelena

mamaieelena 1

18.09.2011, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!