Tort cu mousse de ciocolata

de Dea_Dea in Torturi, 27 Sep 2013 | 1386 vizualizari

 

Este facut pentru o vecina :)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt

SIROP:

  • 150 ml apa
  • o lingura zahar
  • esenta de rom

MOUSSE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 350 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Blat

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt , iar la final cacaoa.

Se pune in tava unsa cu dimetrul de 24cm si se da la cuptor 40 -45 min, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Mousse:

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe abur cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a omogenizat se lasa la racit , apoi se da la frigider 1 ora .

Frisca ramasa se bate si se incorporeaza in ciocolata.

Asamblare

Blatul se taie in 3(doua taieturi ), se insiropeaza. Se pune o parte de blat , mousse, blat, mousse, blat si se imbraca tot in mousse.

 

COMENTARII (21)

nadea68 1

27.09.2013, 13:35

laura_n 1

27.09.2013, 14:26

vecina,vecina )

FlaviaD 1

27.09.2013, 21:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21