Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta

de aziz in Torturi, 9 Apr 2011 | 3618 vizualizari

 

e tare buna,ma laud singura ce sa fac pina faceti si voi.....e un blat alb de amandina, mousse de ciocolata alba cu aroma de menta si restul vedeti....:)))))si ca sa nu ma intrebe ai mei dar ..ciocolata ,,unde este am imbracat totul in mousse de ciocolata amara

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • o lingura amidon alimentar
  • 7 linguri cu faina
  • 1 plic praf de copt

mousse :

  • 250 ml smantina pt frisca lichida
  • 250 gr frisca batuta
  • 200 gr ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • 5-6 picaturi esenta naturala de menta
  • citeva bobite de afine din dulceata

pt mousse de ciocolata amara:

  • 100gr ciocolata amara
  • 100 frisca lichida
  • 100gr frisca batuta 5 gr gelatina

pt insiropat:

  • un pahar lapte
  • 100gr poate si mai putin zahar
  • esenta vanilie

pt decor:

  • eu am folosit pufi imbracati in ciocolata alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta:

batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea.

galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot.

faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna si se dau prin sita apoi se incorporeaza lingura cu lingura in compozitia pt blat usor amestecind la fel de jos in sus.

punem intr-o tava mijlocie ca marime, nu cea de cuptor ,unsa cu margarina sau unt sau ulei.

se da la cuptor 175 grade pina se coace ,

facem testul cu scobitoarea ,in medie cam 25-30 minute.

dupa ce scoatem din cuptor lasam blatul la racit cam o ora, poate si  de la o zi la alta ,apoi il taiem in 3 ,pe care le insiropam cu lapte amestecat cu zahar si esenta de vanilie.

mousse de ciocolata alba:

250 gr de frisca se pune intr-o cratita pe aragaz impreuna cu ciocolata si amestecam continuu pina se topeste dar nu se fierbe.

smantana ramasa  se bate sau mixeaza pina devine frisca.

siropul se lasa la racit si ii adaugam esenta de menta si se amesteca cu frisca .

trecem la asamblarea tortului:

un blat,il insiropam cu putin lapte cald apoi mousse de ciocolata alba ,blat nr 2 il insiropam si pe el apoi

mousse de cioco alba si bobite de afine din dulceata,apoi blatul 3.

deasupra facem un mousse de ciocolata amara:

100 ml frisca la incalzit cu ciocolata amara, cealalta 100 de ml se face frisca si se amesteca cu siropul obtinut si cu gelatina hidratata intr-o lingura de apa si apoi topita la baie de aburi.

turnam mousse-ul deasupra si dam la frigider cel putin 5 ore.

se orneaza dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-0
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-1
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-2
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-3
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-4
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-5
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-6
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta-7

COMENTARII (51)

aziz 1

13.04.2011, 09:24

horia merci de vizita si apreciere

adry88 1

01.06.2011, 10:53

frumos si bun

aziz 1

02.06.2011, 17:09

eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04