Tort cu mousse de ciocolata si jeleu

de Dea_Dea in Torturi, 10 Noi 2013 | 3693 vizualizari

 

Un tort fin si gustos

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml frisca batuta
  • un plic gelatina(10 gr)
  • GLAZURA (JELEU)
  • 75 ml apa
  • 150 gr zahar tos
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr miere
  • 60 gr cacao
  • 15 gr gelatina praf
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si jeleu:

Blat: Albusurile se bat spuma cu parful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecat cu ulei , apoi faina , iar la final cacaoa.Se pune in tava cu diametrul de 28 , si se da la cuptor la foc potrivit, 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop: Apa cu zaharul se pun la foc pana se topeste zaharul, se adauga estenta de rom si se lasa la racit.

Crema: Ciocolata se rupe bucati si se pune frisca lichida. Se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand se raceste se amesteca cu frisca batuta. Se prepara gelatina confor minstructiunilor de pe ambalaj si se adauga in crema.

Glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.  Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade. Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.

Asamblare:Se taie blatul in 3 (doua taieturi ), se insiropeaza fiecare parte. In tava in care s-a copt se pune o parte de blat, jumatate de crema, blat , cealalta jumatate de crema si blat. Se da la frigider 1 hr .

Scoatem tortul si glazuram ...

TIPS-URI

1

Daca mai ramane glazura se poate pastra la borcan la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema Stracciatella si capsuni