Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata

de Ela68 in Torturi, 13 Noi 2015 | 13891 vizualizari

 

Recunosc, abia astept sa intru in bucatarie atunci cand stiu ca am de pregatit un tort sau, mai nou, paine cu maia. De obicei, fac diverse combinatii care sa ma multumeasca in special din punct de vedere al gustului, fiindca la aspect, intotdeauna mai exista ceva de imbunatatit.
Inainte sa fac acest tort, daca cineva m-ar fi pus sa aleg intre o felie de tort cu ciocolata si o felie din orice alta varianta, fructe sau caramel de exemplu, n-as fi stat pe ganduri si as fi ales varianta doi, deci, mai putina ciocolata sau chiar deloc. Daaaar, aceasta reteta m-a facut sa-mi schimb total optiunile.
Prezint acest tort ca fiind cel mai bun din carticica mea de bucate si pe care-l vi-l recomand cu cea mai mare incredere la o zi onomastica..... sa-l faceti voi sau sa-l oferiti drept cadou.
Reteta este a lui Michel Roux, cu mici modificari. In loc de compot de cirese am folosit visine putin "imbatate". Blatul este tip Genoese stropit cu sirop de zahar ars la care am adaugat putina visinata, iar crema este un mousse de ciocolata ce contine creme Anglaise si visine din visinata. La decor, pentru un plus de culoare am folosit visine confiate si cativa carlionti de ciocolata.
Wow, pe cuvant, nu l-am laudat degeaba !

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat :

  • 110 gr faina alba cernuta
  • 60 gr cacao cernuta ( cacao olandeza )
  • 6 oua
  • 190 gr zahar
  • 45 gr unt topit

Ingredient mousse ciocolata:

  • 300 gr ciocolata cu min 70% cacao rupta in bucati
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 240 gr lapte
  • 60 gr zahar
  • 3 galbenusuri 
  • 1 lingurita extract de vanilie

  Sirop :

  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 3-4 linguri visinata

Decor si umplutura :

  • visine din visinata ( fara samburi )
  • visine confiate
  • 50 gr ciocolata pentru carlionti

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata:

Mod de preparare blat :
1.  Preincalziti cuptorul.
2.  Mixati ouale si zaharul cateva minute pana aproape isi tripleaza volumul.
3. Adaugati faina si cacaoa, incorporandu-le usor cu ajutorul unui tel, apoi untul topit.
4. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava tapetata (diam. 20 cm ) cu hartie de copt 15 minute la 180 grade.
5. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Mod de preparare mousse de ciocolata :
1. Puneti la fiert laptele cu 40 grame de zahar si extractul de vanilie.
2. Bateti galbenusurile cu 20 grame de zahar si turnati laptele fierbinte peste ele continuand sa amestecati.
3. Puneti inapoi in cratita tot amestecul si lasati pe foc pana incepe sa se ingroase, devine mai lucioasa, lipindu-se de spatele lingurii.Inacest moment trebuie s-o luati de pe foc, altfel, se va branzi.
4. Turnati amestecul cald peste ciocolata rupta in bucati si omogenizati.
5. Bateti frisca si adaugati o treime din ea peste ciocolata topita. Incorporati-o cu ajutorul unui tel. Acum puteti pune si restul de frisca, amestecand incet.
 Mod de preparare sirop :
1. Puneti zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugati  apa si lasati sa fiarba pana la dizolvarea zaharului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui.

2. Cand s-a racit, adaugati cele 4 linguri de visinata.

Tortul se asambleaza asezand straturi alternative de blat insiropat, crema si visine din visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

dantes 1

17.11.2015, 07:03

Super!

Criss 1

17.11.2015, 10:43

Delicios!

Ela68 1

26.11.2015, 13:35

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu 2 budinci