Tort cu mousse de mandarine si ciocolata

de maisondenisse in Dulciuri, 4 Dec 2015 | 724 vizualizari

 

Pentru ca ador aroma de mandarine sau portocale m-am gandit sa o includ intr-un tort. Textura cremoasa se potriveste perfect cu aroma mandarinelor.

 

INGREDIENTE

Blat (24 cm)

  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de mandarine

  • 2 galbenusuri
  • 120 g lapte
  • 70 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 6 g gelatina
  • 100 ml suc de mandarine
  • 200 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata:

  • 2 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 6 g gelatina
  • 220 g ciocolata
  • 30 g unt +50 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca lichida

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de mandarine si ciocolata:

Blat:

Se separa ouale; albusurile se bat cu un varf de sare spuma tare, apoi se adauga o lingura de zahar si se bate pana obtinem o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga uleiul si laptele, se amesteca din nou.

Se amesteca faina impreuna cu praful de copt si cacaua, se cerne peste galbenusuri si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Se adauga spuma de albusuri si se incorporeaza.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se baga la cuptorul preincalzit 15 minute. Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar.

Crema de mandarine:

Gelatina se pune la hidratat in sucul de mandarine.

Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul pana acesta se topeste.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu amidonul peste care se toarna laptele caldut si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Compozitia se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa.

Gelatina se topeste la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde si se toarna peste compozitia de oua. Se amesteca repede pana se incorporeaza si se lasa deoparte sa se raceasca.

Frisca se bate spuma tare si se incorporeaza in compozitia racita complet.

Punem compozitia intr-o tava de 18 cm diametru tapetata cu folie alimentara si o bagam la congelator 1 h.

Mousse de ciocolata:

Gelatina se hidrateaza intr-o ceasca impreuna cu o lingura de apa.

Laptele se pune pe foc si se incalzeste.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, peste care se adauga laptele caldut si punem din nou pe foc compozitia. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa precum o smantana.

Gelatina se topeste la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde si se adauga in compozitie.

Intr-un bol maruntim ciocolata, adaugam untul si frisca lichida si se topeste la foc mic pana obtinem o compozitie omogena.

Ciocolata topita se amesteca cu compozitia de oua si se lasa deoparte.

Frisca lichida se bate tare si se se incorporeaza in compozitia de ciocolata.

Glazura:

Se topeste ciocolata maruntina impreuna cu frisca lichida si untul.Se lasa deoparte sa se raceasca, dar sa fie inca fluida cand se toarna peste tort.

Asamblare:

Intr-o forma cu pereti detasabili adaugam un film pe margine, asezam blatul pe care il insiropam, adaugam 2-3 linguri de mousse de ciocolata, se niveleaza si se baga pentru aproximativ 10 minute la congelator. Se aseaza in centru tortul de mandarine, adaugam restul de mousse de ciocolata si nivelam. Se baga la congelator pentru 1-2 ore.

Tortul se scoate de la congelator, se scoate din forma si se aseaza pe un gratar, apoi se toarna glazura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de mandarine si ciocolata-0
Tort cu mousse de mandarine si ciocolata-1
Tort cu mousse de mandarine si ciocolata-2
Tort cu mousse de mandarine si ciocolata-3
Tort cu mousse de mandarine si ciocolata-4

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

04.12.2015, 20:24

Ce mult imi place combinatia de arome!

miki_a

miki_a 1

05.12.2015, 05:17

Ce reteta de reteta!!!! Bravo!

dantes

dantes 1

05.12.2015, 10:12

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01