Tort cu mousse de piersici

de rodica_m in Torturi, 8 Iul 2011 | 3931 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de piersici:

  • 4 piersici de marime medie
  • 250 ml apa
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 60 gr zahar +3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • 1-2 piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Blat:

Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus.

Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt.

Se tapeteaza o forma (de preferat cu peretii detasabili) cu hartie de copt si se unge cu putin ulei. Se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180C aprox.30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit

Mousse de piersici:

piersicile taiate marunt, apa si  cele 3 linguri de zahar se fierb aprox.15 min.Pana piersicile devin moi. Din siropul pe care l-au lasat piersicile oprim 1 canita pt insiropat blatul.

Apoi le pasam cu blenderul si adaugam gelatina hidratata. amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 30 gr zahar, batem si galbenusurile cu 30 gr zahar. La fel si frisca se bate.

Se incorporeaza galbenusurile in albusurile batute. se omogenizeaza bine si se adauga frisca batuta.

Adaugam apoi cate o lingura de piureu de piersici. se amesteca usor dupa fiecare lingura.

Blatul se taie in 2 parti (de preferat egale) se insiropeaza. 

Punem in forma cu pereti detasabili primul blat adaugam moussul de piersici apoi se pune cel de-al doilea blat. Se da la rece pt cateva ore.

Se decoreaza dupa bunul plac cu frisca si piersici.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort 1 anisor