Tort cu mousse de portocale si vanilie

de nacularisa in Torturi, 16 Mai 2014 | 4977 vizualizari

 

Cu ocazia aniversarii celor 24 de ani,m-am gandit la un tort racoritor si care sa fie pe gustul multora si sper ca acesta intruneste ambele! :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • - 7 oua,
  • -250 g zahar,
  • -200 g faina,
  • -40 g cacao,
  • -1 plic praf de copt,
  • -3 lg ulei,
  • -3 lg apa,
  • - 1 esenta vanilie/2 pliculete zahar vanilinat
  • - un praf de sare.
  • MOUSSE DE PORTOCALE:
  • -250 ml smantana pentru frisca,
  • -100 ml suc proaspat de portocale (in functie si de cat de dulci sau acre sunt portocalele),
  • -14 g gelatina transparenta,
  • -1 fiola esenta de vanilie,
  • -zahar pudra dupa gust.
  • MOUSSE DE VANILIE:
  • -3 galbenusuri,
  • -3 lg zahar,
  • -3 lg lapte,
  • -1 pastaie de vanilie/esenta de vanilie,
  • -300 ml frisca lichida,
  • -1 lgt gelatina.
  • SIROP:
  • -100 g zahar,
  • -150 ml apa,
  • - coaja de portocale.
  • STRAT DE CIOCOLATA:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -80 ml frisca lichida.
  • DECOR:
  • - felii subtiri de portocala
  • -1 plic de gelatina transparenta
  • -100 ml apa.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de portocale si vanilie:

blat: 

-se separa galbenusurile de albusuri

-se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare si lucioasa

-se adauga uleiul,apoi apa si galbenusurile amestecate cu vanilia

-se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao,lg cu lg,amestecand usor cu tel/spatula

-se adauga amestecul in tava tapetata si se introduce in cuptorul preincalzit pana cand acesta trece de proba cu scobitoarea,apoi se lasa la racit.

mousse de portocale:

-de preferat sa tinem smantana pentru frisca peste noapte la frigider si sa o scoatem atunci cand o utilizam,sau chiar poate fi tinuta inainte,putin la congelator.O mixam si adaugam esenta de vanilie si sucul de portocale si zahar daca este necesar.Nu trebuie mixata foarte mult pentru a nu se face unt.

-separat hidratam gelatina in 5 lg de suc de portocala,iar dupa,topim la bain-marie gelatina si o punem peste crema ,omogenizand si o punem la frigider.

mousse de vanilie:

-amestecam galbenusurile cu zaharul,laptele si semintele de vanilie pe baie de abur pana se mai ingroasa

-hidratam gelatina 5 min in apa rece,apoi o adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam pana se topeste

-mixam frisca apoi adaugam crema de galbenusuri usor racita si dam la frigider.

sirop:

-amestecam si lasam sa dea in cateva clocote apoi lasam la racit.

strat de ciocolata:

-se amesteca pe baie de aburi ciocolata cu smantana pana se topeste ciocolata

-acest sos il pregatim dupa ce-am insiropat doua dintre blaturi(primul de pe platou si al treilea) pentru ca pe masura ce se raceste se intareste,de aceea trebuie adaugat cald.

asamblare:

-insiropam cele doua blaturi, pe care le-am mentionat anterior,pe platouri diferite si ungem cu strat de ciocolata ambele,ulterior introducem la frigider pana se intareste stratul de ciocolata.

-dupa ce s-a intarit ciocolata,scoatem blaturile si punem mousse-ul de portocala pe primul blat,asezam deasupra blatul fara strat de ciocolata,il insiropam,adaugam mousse-ul de vanilie si asezam ultimul blat cu strat de ciocolata

-decoram cu felii subtiri de portocala,iar pe deasupra punem gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe plic.

 

 

TIPS-URI

1

pentru mousse-ul de portocale m-am inspirat de la aziz,iar pt cel de vanilie de la lavinia ,doua bucatarese desavarsite!:)

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de portocale si vanilie-0
Tort cu mousse de portocale si vanilie-1

COMENTARII (8)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

17.05.2014, 00:02

La multi ani!!!

 merisor

merisor 1

17.05.2014, 08:21

La multi ani!

ancutsa

ancutsa 1

03.10.2016, 19:04

Delicios tortul, sa fii sanatoasa! Si una din surorile mele e nascuta tot pe 16 mai

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!