Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

de gaby_duceag in Torturi, 9 Sep 2012 | 3705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mari ( 6 mai mici )
  • 150 gr zahar
  • 7 linguri faina
  • doua linguri cacao neagra
  • doua linguri amidon
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • Crema 1.
  • 400 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 450 ml frisca lichida indulcita
  • 7-8 trufe (daca nu aveti, inlocuiti cu 100 gr ciocolata cu lapte )
  • doua plicuri gelatina (20 gr)
  • Crema 2.
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 150 gr smantana
  • doua linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • o pastaie vanilie ( sau zahar vanilat, esenta de vanilie)
  • 20 gr gelatina
  • In plus
  • 6-7 banane
  • 150 ml sirop de zahar ars
  • 500 gr frisca + 150 ml smantana + 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie; 2-3 linguri ness - pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugam peste albusuri. Cernem faina amestecata cu amidonul, cacaua si praful de copt. Le adaugam peste oua si incorporam usor cu o paleta.

Preincalzim cuptorul. Tapetam o forma de tort (sau o cratita) cu diametrul de 28 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia si nivelam. Introducem tava in cuptor, la foc mic, si coacem timp de 30--35 min (facem testul cu scobitoarea). Lasam la racit apoi il taiem in doua pe orizontala .

Crema 1.

Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece.  Mixam frisca (nu exagerat de mult deoarece se intareste si cand adaugam amestecul cu gelatina ). Punem zmeura impreuna cu zaharul si trufele intr-o craticioara la foc mic. Amestecam bine pana se topesc trufele. Oprim focul si adaugam gelatina in amestecul fierbinte. Amestecam pana la diluare. Punem vasul intr-un altul in care am pus apa rece si racim compozitia COMPLET. O turnam peste frisca si cu ajutorul unei palete omogenizam.

Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara. Turnam compozitia, nivelam si dam la rece pentru cel putin doua ore.

Crema 2.

Mixam frisca. Gelatina o punem la hidratat. Smantana o amestecam cu zaharul pudra si continutul unei pastai de vanilie. Infierbantam laptele. Oprim focul si adaugam gelatina. Cand s-a racit o punem peste smantana, amestecam si adaugam totul peste frisca mixata. Omogenizam.  

Asamblarea (se face IMEDIAT dupa ce am preparat crema 2)   Pe un platou asezam primul blat, insiropam si ungem cu cateva linguri din crema 2. Scoatem crema 1 de la rece si o rasturnam in mijlocul blatului. Asezam de jur imprejur bananele (vezi foto) lasand putin loc intre crema 2 si banane. Turnam crema intai pe laterale, peste banane ,miscand usor platoul pentru a patrunde bine crema sa faca priza crema 1  cu bananele , apoi punem restul deasupra si nivelam.   Asezam al doilea blat, insiropam si dam la rece peste noapte (sau cel putin3-4 ore).

Scoatem, trecem cu un cutit subtire de jur imprejur pentru a desprinde crema de inel, scoatem inelul si ornam cu frisca mixata impreuna cu smantana si zaharul pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie 176751
retete culinare - Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie 176752
retete culinare - Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie 176753
retete culinare - Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie 176864

COMENTARII (56)

Ina 1

11.09.2012, 20:45

cat este de frumos!

Ina 1

11.09.2012, 20:47

de bagat n-ai bagat nimic, dar multe ai mai... scos

AnyCostescu 1

24.02.2013, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: