Tort cu mure

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Aug 2010 | 2214 vizualizari

 

de fapt s-a vrut a fi o tarta, nsa mi-a mai ramas crema de la tortul aniversar, asa ca am facut si pentru noi un tortulet

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • 200 g mure
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

pt ornare:

  • frisca
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina,  mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 10 min.

Intre timp pregatim crema de mure:

Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia

Dupa cele 10 minute scoatem tava din cuptor, punem cateva linguri din compozitia de mure peste si dam din nou la cuptor pt inca 20 de minute.

Dupa ce s-a copt  dam la rece.

Peste crema de mure adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, frisca batuta si omogenizam bine compozitia, dam la rece pentru 10-15 minute.

Punem crema astfel obtinuta peste blat, ornam cu frisca si mure.

.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mure-0
Tort cu mure-1
Tort cu mure-2
Tort cu mure-3
Tort cu mure-4
Tort cu mure-5
Tort cu mure-6
Tort cu mure-7

COMENTARII (12)

Adinacarla 1

01.09.2010, 02:24

vin si eu la o feliuta...cam tarziu asa-i

Dana Cristea - pusikmea 1

02.09.2010, 16:20

ms fetelor, adina s-a dus demult

Julie 1

03.09.2010, 09:27

las' ca eu gust din alea care " or sa mai fie"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04