Tort cu mure si crema de lapte

de anca_rm in Torturi, 25 Noi 2015 | 1032 vizualizari

 

Un tort pe care l-am facut cu mult drag pentru sotul meu de ziua Sfantului Mihai ,dar pe care abia acum apuc sa il postez . 

 

INGREDIENTE

  • Pt Blatul I:
  • 5 oua
  • 2 linguri apa rece
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare
  • 1 lingurita extract vanilie
  • Blat II:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 1 lingura faina
  • 5 gr praf de copt
  • praf de sare
  • Crema:
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Extra: 1 borcan mure (330 ml) sau mure congelate 200 gr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si crema de lapte:

Blat I:

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam  restul de faina si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu diametru de 20cm)

Dam la cuptorul preincalzit la 170 – 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute .

Blat II :

Acest blat trebuie sa il coacem in forma cu acelasi diametru . eu am folosit aceeiasi forma si l-am facut dupa ce am putut sa scot primul blat din ea si s-a racit.

Amestecam nuca de cocos (fulgi uscati) cu o lingura de faina si cu praful de copt

Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare. Trebuie sa avem o spuma tare si sa nu se simta in ea zaharul netopit.

Adaugam nuca de cocos amestecata inainte si omogenizam . Turnam in tava si dam la cuptorul cald pentru 20-25 minute . 

Timpul de coacere depinde de cuptor si de grosimea blatului, inainte sa il scoateti faceti testul cu scobitoarea .

Eu am folosit compot de mure pe care l-am pus intr-o strecuratoare la scurs . Daca folositi mure congelate atunci trebuie decongelate si mai trebuie sa faceti un sirop din apa+zahar + aroma cu care sa insiropati blatul.

Se pot folosi orice alte fructe .

Crema :

Intr-o oala punem amidonul , zaharul , semintele din pastaia de vanilie si adaugam lapte incet amestecand continu ca sa nu se faca gogoloase .

Punem pe foc mic si amestecam in crema pana se face ca si o budinca tare .

Lasam la racit sau putem raci rapid in apa rece .

Separat batem frisca tare .

Cand crema este rece o amestecam cu frisca.

P.S : crema mea a avut o culoare caramel pentru ca am folosit zahar nerafinat de trestie .

Asamblare:

Primul blat il taiem in jumate . Prima jumate o asezam pe un platou si insiropam cu o treime din sucul de la compot . Asezam peste blat 1/3 din crema , nivelam si asezam peste crema jumate din murele scurse.

Punem deasupra blatul cu nuca de cocos , insiropam , punem crema si restul murelor  iar deasupra asezam jumatatea de blat ramasa , insiropam cu siropul si punem crema .

Nivelam si dam la frigider .

Decoram cand crema s- intarit putin si servim rece .

 

 

 

 

TIPS-URI

1

folositi orice alt fruct in compot , congelat sau proaspat

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mure si crema de lapte-0
Tort cu mure si crema de lapte-1
Tort cu mure si crema de lapte-2
Tort cu mure si crema de lapte-3
Tort cu mure si crema de lapte-4
Tort cu mure si crema de lapte-5
Tort cu mure si crema de lapte-6

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

25.11.2015, 19:59

Vreau si eu o feliuta!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.11.2015, 20:09

frumos

miki_a

miki_a 1

25.11.2015, 23:46

Pur si simplu delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24