Tort cu mure si iaurt

de Oana in Torturi, 27 Mar 2012 | 2876 vizualizari

 

Tort rapid, racoros, fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 450 g mure congelate
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 pliculet gelatina
  • 450 g iaurt natural gras
  • 200 g smantana pentru frisca
  • piscoturi
  • 2 banane
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si iaurt:

Murele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic cu 6 linguri zahar brun. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Cand piureul de mure este pe punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga gelatina, amestecand usor. Se pune apoi craticioara in apa rece pentru racire completa. Iaurtul rece se amesteca bine cu o furculita si se incorporeaza in piureul de mure. Smantana pentru frisca se bate si se amesteca si ea in crema de iaurt cu mure. Se pune la rece jumatate de ora.

Intr-o forma detasabila de tort se aseaza piscoturile de jur imprejur. Am taiat cam 2 cm din fiecare piscot sa poata sta drept in forma, iar bucatelele ramase le-am pus pe baza formei. Se rastoarna deasupra crema si se pune forma la rece o ora. Se decojesc apoi bananele, se taie rondele si se aseaza deasupra tortului. Se prepara gelatina rosie cu sucul de la mure si se rastoarna deasupra. Se mai tine tortul la rece 3-4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154243
retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154244
retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154245
retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154246
retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154247
retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154248
retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154249
retete culinare - Tort cu mure si iaurt 154250

COMENTARII (26)

Criss 1

28.03.2012, 09:01

Un deliciu!

Mihaela11_jo 1

29.03.2012, 00:05

Foarte apetisanta

Oana 1

29.03.2012, 16:44

Ma bucur ca va place! cred ca merge si cu dulceata, dar pusa dupa gust, sa nu iasa prea dulce...eventual pus mai mult iaurt.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L