Tort cu mure si mousse diplomat

de Lavinia in Torturi, 4 Aug 2014 | 2287 vizualizari

 

Acest tort este facut cadou pentru parintii nasilor nostri care implinesc o frumoasa varsta.Au zilele de nastere apropiate asa ca am facut un tort dublu. Este un tort usor,racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • zeama de la o portocala
  • 4 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mousse de mure:
  • 300 g mure
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Mousse de portocale:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 10 g gelatina
  • Decor:
  • frisca
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si mousse diplomat:

Blat :

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa,galbenusurile ,vanilie si faina amestecata cu praful de copt ,in 2-3 transe,amestecand usor cu o spatula.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Am lasat blatul sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.

Sirop:

Am fiert apa cu zaharul si zeama de portocala aprox 4-5 minute.

Am lasat la racit si am adaugat esenta de rom.

Mousse de mure:

Am fiert murele cu zaharul si zaharul vanilat 5-6 minute.

Am pasat apoi fructele cu ajutorul unui blender pana am obtinut un piure.

Am strecurat piureul de eventualele seminte apoi l-am  lasat la racit.

Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am  adaugat-o peste piure.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat piureul de mure si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Mousse diplomat:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,vanilia,coaja de portocala si amidonul.

Am adaugat treptat laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana a prins consistenta.

Am lasat crema la racit .

Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste crema de ou.

Am mixat frisca cu smantana pana s-a intarit apoi am adaugat crema de ou.

Asamblare:

Intr-o tava cu inel detasabil am pus primul blat si l-am insiropat.

Peste blat am pus mousse-ul de mure,mousse-ul diplomat si am nivelat bine.

Am pus celalalt blat pe care l-am insiropat si pe el si am acoperit tortul cu o folie.

L-am dat la rece pana a doua zi.

Am rasturnat tortul cu grija pe un platou si am indepartat folia.

L-am imbracat in frisca si l-am decorat cu o poza comestibila.(voi puteti sa il decorati dupa imaginatie cu frisca,ornamente din ciocolata,fructe etc)

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335760
retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335761
retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335762
retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335763
retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335764
retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335765
retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335766
retete culinare - Tort cu mure si mousse diplomat 335767

COMENTARII (25)

anca_rm 1

05.08.2014, 10:42

foarte frumos tort

Lau 1

05.08.2014, 12:18

Panacris 1

13.08.2014, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S