Desert tort cu nuca si crema de vanilie

de Geanina87 in Torturi, 15 Mar 2014 | 349221 vizualizari

 

Am facut acest tort in semn de multumire pentru premiul acordat! >:D< Bineinteles ca am macinat nuca ajutandu-ma de minitocatorul Russell Hobbs pe care il consider un ajutor de nadejde :) Tortul pe care l-am pregatit e un fel de "Prajitura Regala" cu blat insiropat, nuca in crema si mai putine oua. E delicios! Asadar va invit la o felie de tort >:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 10 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g unt moale (80% grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca si crema de vanilie:

Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda (diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema: Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi amestecand continuu.Cand incep sa se ingroase oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite. Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.

Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam esenta de vanilie si oprim focul.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie.

Asamblare: Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

TIPS-URI

1

Tortul nu se va tine in frigider, poate doar intr-o camera mai racoroasa,dar nu in frigider, pentru ca altfel,crema se va intari prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

VI 1

24.12.2019, 18:33

Anett 1

02.12.2021, 12:03

Super tort!

Alexandra_Geanina 1

20.02.2024, 07:24

Bună ziua! Am urmat această rețetă ieri și nu a ieșit chiar minunat. În primul rând la blat a ieșit puțină compoziție și nu am avut de unde să tai 3 blaturi. Apoi la cremă, la fel super puțină compoziție, iar a 2a zi s a întărit, nu e nimic cremos și la gust destul de grețos, se simte foarte puternic gustul de unt. Deci cantitățile nu sunt ideale. Îmi pare rău ca am depus efort și energie cu rețeta dumneavoastră.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere umplute si crema de branza